Tandem iz Vojvodine preuzima reprezentaciju Srbije? 1photo: Srdjan Stevanovic / STARSPORT

Kako se dan odluke približava, sve je izvesnije da će tandem iz Vojvodine dobiti važna mesta od strane Rukometnog saveza Srbije.

Selektorsko mesto upražnjeno je više od mesec dana, nakon što je Toni Đerona smenjen posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U tom intermecu, Rukometni savez Srbije pokušavao je da na poziciju selektora dovede respektabilno ime sa odličnim poznavanjem srpskog jezika ali u tom nasotjanju nije imao uspeha.

https://www.danas.rs/sport/fudbal-dani-alves-sudjenje-silovanje-zatvor/

Danijel Anđelković, Momir Ilić, Ljubomir Vranješ svi odreda zahvalili su se kurtoazno na ponudi i mogućnosti da preuzmu vođenje reprezentacije Srbije, a sve pod izgovorom da imaju složene klupske obaveze u Tuluzu, Vespremu, odnosno Flensburgu.

Shvativši da respektabilni stručnjaci ne žele da se uhvate u koštac sa problemima i da rade sa kvalitetnim, ali ne i vrhunskim igračima Milena Delić, predsednica Saveza i njeni saradnici okrenuli su se domaćim rešenjima.

Razgovori su poslednjih dana obavljeni sa Borisom Rojevićem i Vladanom Matićem i prema saznanjima Mozzart sporta trener Vojvodine najbliži je imenovanju na mesto selektora Srbije.

Rojević bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor, a sa njim u reprezentaciju će doći i Marko Vujin, potpredsednik „Lala“ koji će zauzeti upražnjeno mesto direktora reprezentacije.

Šef struke Vojvodine savršeno je upoznat sa ambijentom u koji će doći, s obzirom na to da je do Svetskog prvenstva u Katavocama 2022. bio saradnik u stručnom štabu Tonija Đerone.

Rukometaše Srbije za dva i po meseca očekuje dvomeč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo i to protiv velesile Španije, koja je osvojila bronzanu medalju na poslednjem planetarnom šampionatu.

Već naredne nedelje, novi selektor okupiće kreprezentativce za vreme EHF nedelje i biće interesantno za videti koji će se kandidati odazvati pozivu, s obzirom na to da su posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj pojedinci najavili pauzu ili čak povlačenje iz reprezentacije.

U reprezentaciji Srbije bi trebalo da se vrati i Dejan Perić, nekadašnji selektor koji bi u stručnom štabu Borisa Rojevića trebalo da vodi računa o golmanima. Trenutno je trener u lideru Bundeslige Fukse Berlinu, gde brani Dejan Milosavljev.

Imenovanje selektora trebalo bi da se desi na narednoj sednici Izvršnog odbora RSS-a koja bi mogla da se održi narednog četvrtka.

Rojević ima aktuelan ugovor sa Vojvodinom do 2026. godine, samim tim crveno-beli bi trebalo da odobre njegovo imenovanje na mesto selektora, ali u tom smislu Savez ne bi trebalo da bude opterećenj odgovorom iz Novog Sada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari