Nadal i zvanično potvrdio da će igrati u Barseloni: Umoran sam od priče o povredama, sutra izlazim na teren 1Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Španski teniser Rafael Nadal obratio se novinarima u Barseloni i zvanično potvrdio da će se sutra igrati protiv Italijana Flavija Kobolija.

Nadal je oko podneva odradio poslednji trening, a zatim se pojavio na konferenciji za medije.

– Srećan sam što sam ovde, imam mnogo lepih sećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u poslednji čas. Nedelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osećaj je pozitivan – rekao je Nadal, a zatim dodao da želi da maksimalno uživa u svojoj poslednjoj sezoni u karijeri:

– Imao sam dve teške godine, dolazim posle operacije kuka, dešavalo se dosta toga sa mojim telom, nije mi dozvoljavalo da budem na željenom nivou. Povredilo me je to što nisam mogao da igram na nekim turnirima. U ovoj fazi karijere, ja sam u drugačijoj poziciji, i pre nego da žalim što nisam mogao da igram, volim to što sam ovde. Ovo je moja poslednja godina na Turu i želim da uživam u svakom trenutku. Osećam da sam spreman za sutrašnji meč, raduje me što sam ovde, što sam na ovom turniru i što ću biti sutra na terenu.

Španac, koji je 12 puta trijumfovao u Barseloni, nije želeo da govori o svojim šansama da dođe do novog trijumfa u najvećem katalonskom gradu.

– Svaki turnir koji sam ovde igrao je važan za mene. U životu je tako, sve ima početak i kraj, tako je i u sportu. Ne znam šta će se desiti, ali moj osećaj je da mi je ovo poslednji turnur ovde. Daću sve od sebe, želim sebi da sam šansu – izjavio je osvajač 22 grend slem turnira.

Nadal je dodao da nije siguran da li će biti spreman da igra u ostatku sezone.

– Ne znam još ništa, idemo dan po dan. Bilo je mnogo loših dana fizički i mentalno i to je ostavilo traga. U danima kada je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osećao trenirajući sa prijateljima ovde, ti dobri momenti kompenzuju one loše i zato imam nadu da ću nastaviti da igram. Znam da su moje teškoće velike, ali tako je kako je, to je deo života jednog sportiste – rekao je španski teniser.

Svoj prvi meč na turniru u Barseloni sutra će igrati i Dušan Lajović, koji se sastaje sa Argentincem Dijegom Švarcmanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari