Terzić: Redovno ratujemo sa Turkinjama 1Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izjavio da se njegove igračice bile impresionirane značajem četvrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva u kojem je njegov tim pobedio Francusku sa 3:1.

„Ne mogu da kažem da sam odahnuo, utakmica nije bila neizvesna uopšte. Kako smo mi igrali u prvom setu i koliko su devojke bile, da li impresionirane atmosferom, ili pomalo uplašene od tog četvrtfinala zato što se igra u Beogradu.

Generalno nikada nisu bile takve. Sada su igrale veoma tvrdo, bez nekih tečnih akcija, bez nekih stvari po kojima su prepoznatljive naše igračice, a pre svega bez servisa.

Slabo je sve to izgledalo. Kasnije, kada smo dobili drugi set, kada su se malo opustile, stvari su došle na mesto i bilo je vrlo lako do kraja utakmice“, rekao je Terzić.

Najavljujući polufinalni meč sa Turskom koji se igra u petak (17.00) on je izjavio da će protivnice njegovog tima biti posebno motivisane zbog činjenice da nikada nisu osvojile zlatnu medalju na nekom velikom takmičenju.

„Ne samo da smo se prošli put susreli u finalu, nego dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu. i 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata.

Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani – želja.

One će biti izuzetno motivisane, ne samo da nam vrate dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse“, izjavio je selektor odbojkašica Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari