Terzić: Siguran sam da će Zvezda i ove sezone biti šampion 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas u Beogradu da je siguran da će taj fudbalski klub i ove sezone biti šampion Srbije i da će sledeće sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

„Najveće merilo našeg rada je kontinuitet dobrih rezultata koje Zvezda kao klub ima. Ono u šta sam siguran je da će Crvena zvezda i ove sezone biti šampion, što će biti osma titula u poslednjih 10 godina, od čega sedma u nizu, čime ćemo postaviti rekord srpskog fudbala po broju osvojenih prvenstava zaredom“, rekao je Terzić sednici Skupštine kluba na stadionu „Rajko Mitić“.

„Siguran sam u to i da ćemo naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, što će biti osma godina zaredom da to činimo, ali naglašavam da ćemo tim formirati prema zahtevima Lige šampiona. Zvezda će napraviti kostur tima za Ligu šampiona i pripremati se za najelitnije klupsko takmičenje na svetu, koje smo i ove sezone igrali“, istakao je Terzić, prenosi klub.

Terzić je rekao da može biti zadovoljan nastupima crveno-belih u Ligi šampiona ove sezone.

„Bili smo ravnopravan rival u šest utakmica i pokazali da tu i pripadamo, iako je teško takmičiti se sa timovima čiji su budžeti nekoliko stotina miliona evra, odnosno po 10-15 puta veći od našeg godišnjeg finansijskog plana. Ipak, pokazali smo da fudbalski u potpunosti pripadamo tamo“, rekao je Terzić.

„Bili smo konkurentni u svih šest odigranih utakmica, niko nas nije nadigrao, u svim utakmicama rezultat je mogao da bude i drugačiji. Ovo je bez obzira na ostvareni rezultat, ozbiljan iskorak u odnosu na prethodne sezone“, naveo je on.

On je pohvalio bivšeg trenera Baraka Bahara kada su u pitanju utakmice Lige šampiona i naveo da je problem bio u domaćem prvenstvu gde je tim „često delovao loše i bledo“.

„Nama je prvenstvo prioritet i tu nismo mogli da prihvatimo loše rezultate bivšeg trenera, kao i lošu igru u nekim utakmicama koje smo pobedili. Iz tog razloga je došlo do razlaza sa trenerom od koga smo u rezultatskom smislu očekivali mnogo više. Doveden je Vladan Milojević. Smatramo da potencijal ovog tima nije u potpunosti iskorišćen i da je ekipa u domaćem prvenstvu igrala daleko ispod svih očekivanja“, rekao je Terzić.

Istakao je da je siguran da će Zvezda nastaviti da raste kao klub i nastaviti da bude, kako je rekao, apsolutni lider ovog dela Evrope. Terzić je rekao da je klub afirmisao mlade igrače i naveo da je njih prepoznalo i tržište.

„Napravili smo izuzetne transfere Nedeljkovića i Mijatovića u Aston Vilu odnosno Siti grupu. Očekujem još više od mladih igrača čije vreme tek dolazi. Smatram da smo napravili dobru odluku prodajom oba igrača, jer nas je iskustvo naučilo da odlaganje prodaje može dovesti do pada vrednosti. Tržište traži mlade igrače koji će se dalje oblikovati i sazrevati u jačim ligama od naše“, rekao je on.

Terzić je kazao i da Crvena zvezda finansijski stabilno posluje.

„U 2023. godini smo ostvarili prihod od preko 60 miliona evra, pozitivno ćemo završiti godinu uz profit koji ćemo objaviti kada naše službe završe sva knjiženja i obračune“, rekao je on.

„Napravili smo od Crvene zvezde sistem koji je samoodrživ, pre svega zahvaljujući konstantnom razvoju i hrabrim investicijama. Imamo veliku tržišnu vrednost u igračima koja se povećala nakon nastupa u Ligi šampiona. Naš veliki kapital je i UEFA koeficijent koji smo zaradili rezultatima na terenu. Rizik koji smo do sada preuzimali se isplatio“, dodao je on.

Dug Crvene zvezde je, kako je naveo, u ovom trenutku daleko ispod nivoa godišnjeg prihoda.

„Danas je budžet Zvezde veći osam puta u odnosu na 2014. godinu kada smo došli u klub… Od tada pa do danas, klub je generisao 227 miliona evra prihoda samo od UEFA bonusa i transfera igrača, od čega 114 miliona evra od UEFA i 113 miliona evra od transfera igrača“, rekao je Terzić.

„Odgovoran smo i uspešan klub, veliki novac smo uneli u Srbiju. Od tada pa do danas, državi smo u budžet uplatili 34 miliona evra na ime poreza. Prihod od svih domaćih sponzora, donacija i TV prava u Srbiji je manji od iznosa plaćenog poreza“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari