Transkriptom razgovora sa granice potvrđeno da Đoković nije vakcinisan i da je preležao koronu 1foto EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Transkriptom razgovora sa graničnom policijom od pre nekoliko dana prvi put je potvrđeno da Novak Ðoković nije vakcinisan, kao i da je dva puta preležao virus korona.

Britanski „Gardijan“ preneo je transkript razgovora Đokovića sa službenikom na granici prilikom ulaska u Australiju.

Tada je Novak upitan i koji su bili njegovi razlozi da doputuje u Australiju, na šta je odgovorio da je on profesionalni teniser i da je isključivo došao da igra na Australijan openu.

„Nisam vakcinisan. Kovid sam imao dva puta, u junu 2020. godine i nedavno sam imao Covid, bio sam pozitivan 16. decembra 2021“, rekao je Ðoković.

Đoković je u intervjuu potvrdio da je 16. decembra bio pozitivan na virus korona, a potom negativan 22. decembra.

„Kao što sam već rekao. Iznenađen sam da nema dovoljno informacija o samom razlogu zašto mi je odobreno medicinsko izuzeće od strane nezavisnih medicinskih komisija Viktorijanske države koje su potvrdile da sam ispunio kriterijume za ulazak u Australiju. Što nije na papiru koji ste mi pročitali“, deo je izjave Đokovića iz transkripta.

On se potom pozvao na pravilo da „ako ste imali pozitivan PCR test u prethodnih šest meseci, odnosno da možete dati negativan PCR test i dovoljnu količinu antitela, onda vam se odobrava ulazak“.

„Tako da smo to obezbedili. Dostavio sam medicinsku dokumentaciju, 16. novembra, bio sam pozitivan na PCR, a 22. sam bio negativan. Poslao sam analizu krvi na moja antitela i imao sam dovoljnu količinu i dobio sam pristup Australiji. Dobio sam dokumentaciju koja podržava moje medicinsko izuzeće i putnu deklaraciju koja je stigla od savezne vlade.“, piše u transkriptu.

Novak je na sudu pobedio Vladu Australije i odluka od ukidanju vize je poništena, a sudija je naredio njegovo momentalno puštanje.

Ali, postoji mogućnost da ministar za imigracionu politiku Aleks Hok iskoristi diskreciono pravo i ipak deportuje Đokovića iako je sud drugačije odlučio.

Do tada, vozila policije su svuda oko prostorija u kojoj su Đoković i njegov pravni tim, i postoji mogućnost da opet bude uhapšen u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari