Trener Denvera: Nikolu ne zanima statistika, samo pobede Nagetsa 1foto EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT

Način na koji je Nikola Jokić došao do tripl-dabla na startu serije velikog NBA finala, samo pokazuje kakvu bi dominaciju mogli da gledamo kada se i ukoliko se serija sa Majamijem zahukta.

Denver je u prvom, istorijskom meču za Denver u velikom finalu, savaldao Majami (104:93).

Košarkaši Hita, istine radi, delovali su pomalo i umorno, usled preopterećenosti izazvane serijom od sedam utakmica sa Bostonom, u finalu Istočne konferencije.

Iako je imao dosta defanzivnih problema, pogotovo u mečapovima sa Bemom Adebajom, posebno u odbrani od pik end rola, Jokić je ofanzivno bio impresivan, iako je uputio samo 12 šuteva za 27 poena.

Imao je i 10 skokova i 14 asistencija, dovoljno za njegov deveti tripl-dabl od početka ovosezonskog plej-ofa.

Jokić je manirski ponovo poobarao određene NBA rekorde, međutim, uprkos impresivnim brojkama, Majkl Meloun, njegov trener, podsetio je javnost da statistika Jokića uopšte ne zanima.

– Nije ni pogledao statistiku kada je ušao u svlačionicu. Nikolu ne zanima statistika, samo mu je bitno što smo poveli 1-0 protiv Majamija u finalu.

Melouna je zabrinulo to što je Majami u serijama sustizao njegove pulene, posebno početkom poslednje deonice u kojoj je za nepuna tri minuta napravio 11:0.

– Rekao sam im da je najbitnije da smo pobedili, ali ne smemo da dopustimo da Majami u finalu pravi serije koševa. U finalu moramo da igramo 48 minuta ako želimo titulu. Nismo dobro počeli četvrtu četvrtinu, prišli su na devet poena razlike, ali smo ostali mirni i na kraju završili posao.

Nagetsi su zadržali perfektan učinak kod kuće, od starta ovosezonskog plej-ofa.

– Uvek su do sada pobeđivali prvi meč serije i tako pronalazili ritam. Za nas je vrlo bitno da sačuvamo prednost domaćeg terena. Do sada nismo izgubili meč na našem terenu, a znam da nas čeka još teži meč u nedelju.

Iskren je bio šef struke Denvera u opservaciji partije koju je pružio Bem Adebajo. Iako je u poslednjoj četvrtini, maltene, ostao bez poena (samo dva), američki košarkaš nigerijskih korena u preostale tri je pošteno namučio Jokića. Gro od 26 poena postigao je u direktnim duelima sa srpskim centrom ili nakon pik end rola.

– Zaslužio je pohvale. Namučio je Nikolu. Zato je bilo bitno da svi igrači na parketu imaju doprinos.

Melounu se dopao defanzivni doprinos Erona Gordona koji je fizikalijama i fizičkom snagom isparirao Džimiju Batleru.

– Eron Gordon je postavio ton utakmice. Često to radi ove sezone. Takođe, igrao je izvanredno u odbrani. Zaustavio je Džimija Batlera koji je jedan od najboljih igrača u NBA ligi.

Ponovio je i da samo tri upućena šuta iz igre u prvom poluvremenu, Nikole Jokića samo pokazuju koliko zapravo misli na ekipu. U prva 24 minuta, srpski as je imao čak 10 uspešnih dodavanja.

– To je Nikola Jokić. Nikada ne forsira. Pokušali su da ga spreče da postiže poene, ali je on rešio da razigra tim i to je njegova igra. Uvek igra na pravi način i svi oko njega su bolji. Uživa u asistencijama. Svi shvatamo da nam je Nikola potreban da bismo pobeđivali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari