Trener Novog Pazara: Protiv Partizana da proverimo granice trenutnog maksimuma 1Foto: Irfan Licina/Starsport

Trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber rekao je danas da će njegovi igrači protiv Partizana u Beogradu, u utakmici 34. kola Super lige Srbije, moći da provere granice trenutnog maksimuma.

„Partizan je izašao iz rezultatske krize. Vratili su se u raniji ritam i formu. Ne smemo da im dozvolimo da igraju. Verujem da neće doći do izražaja kao na prethodnim utakmicama. Probaćemo da pružimo adekvatan otpor. Ako možemo do boda, bilo bi odlično, a tek ako pobedimo“, rekao je Berber.

Partizan je četvrti na tabeli sa 61 bodom, dok 11 bodova manje ima šestoplasirani Novi Pazar.

„Razgovarao sam sa ljudima iz uprave i daću šansu onima koji to zasluže kroz trening. Videćemo kakva je situacija i koliko se na neke može računati u narednom prvenstvu. To je prevashodni cilj, kao i da se ne brukamo, iako nas čekaju jaki rivali“, naveo je Berber.

Novopazarci su izgubili pet puta uzastopno, računajući i ovonedeljni poraz u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (0:4).

„Normalno, navijači očekuju rezultate kakvi su bili ranije ove sezone. Ipak, bez nekih igrača smo sasvim druga ekipa. Pokušavamo da se predstavimo u što boljem svetlu, da ostavimo pozitivan utisak. U zavisnosti koliko nam protivnik dozvoli, pokažemo se na terenu. Sa TSC-om sam video pomak, što je dobro“, konstatovao je Berber.

„Moramo da se vratimo starom sistemu. Ovu ekipu krasila je brza tranzicija po osvojenoj lopti. Želimo tako protiv Partizana, kasnije i kod Čukaričkog i Crvene zvezde. Gledaćemo da stvaramo šanse, da kroz trening poboljšamo realizaciju i da to ponovimo na utakmicama“, dodao je on.

Posle kazne zbog kartona, u pazarsku ekipu vraćaju se Slobodan Rubežić i Danko Kiković, što je malo verovatno za Filipa Jovića, koji je operisao zubnu cistu.

„Ko god da dobije šansu, mislim da će dati i više od maksimuma. Igrači znaju da je kraj prvenstva, da ne smeju da gube reputaciju. To je za dobrobit kluba i svih nas“, rekao je Berber.

Osim teže povređenog Periše Pešukića, meč u Beogradu zbog bolesti će propustiti Miloš Mijić i Andrija Majdevac, a možda i golman Lazar Slavković.

Za Novi Pazar više neće nastupati ni Miloš Filipović, koji je neposredno pre isteka šestomesečnog ugovora zatražio i dobio sporazumni raskid.

On je na 10 utakmica za Novi Pazar, od toga šest kao starter, upisao dve asistencije.

Partizan i Novi Pazar igraju u ponedeljak od 20.00 na stadionu u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari