Ivan Jurić je poznat kao temperamentan fudbalski stručnjak. Nedavno je morao da se pomiri sa odlaskom Saše Lukića iz Torina u Fulam. Njegova nije bila poslednja prilikom odluke da Lukić napusti klub, što je hrvatskog stručnjaka veoma zabolelo.

Jurić je neko ko je vrlo transparentan u razmišljanjima i trenerskom delovanju.

Letos je imao i fizički sukob sa sportskim direktorom Torina, a posebno je rigidan u pogledu igračke perspektive njegovog tima.

Iako su „bikovi“ angažovali Ivana Ilića iz Verone, u smiraj zimskog prelaznog roka, kao alternaciju za Sašu Lukića, Jurić je bio stava da 27-godišnji Srbin mora da ostane u klubu.

Posle meča u četvrtfinalu Kupa Italije, u kojem je Torino ispao od Fiorentine (2:1), Jurić je govorio o odlasku reprezentativca Srbije u londonski Fulam.

„Izgubili smo sjajnog fudbalera, a zamenili smo ga momkom kojem je potrebno vreme da raste, momkom rođenim 2001. godine“, rekao je Jurić aludirajući na Ivana Ilića.

„Torino je izašao iz zimskog prelaznog roka slabiji, izgubili smo zvezdu.“

Jasno je da su reprezentativci Srbije trenutno neuporedivi, prevashodno u kontekstu iskustva igranja na vrhunskom nivou.

Lukić je imao više od 150 nastupa u italijanskoj Seriji A, dok je Ilić na nekih sedamdesetak partija. U 22. godini života, tek bi trebalo da se izbori za mesto startera u redovima „bikova“.

„Možda se čitava priča ispostavi bolje nego što očekujem, ali problem sa kojim se suočavam je u tome što se često nalazimo u teškim situacijama, a nedostaje nam iskustva. Kada izgubite najbolje igrače, kvalitet vam manjka. Ivan može da dostigne, čak i da prestigne Lukića tokom dalje karijere, ali biće mu potrebno vreme“, poručio je odlični hrvatski stručnjak.

Inače, Jurić je bio jedan od najzaslužnijih za dolazak Ivana Ilića na Apenine, tačnije u Veronu. Sarađivali su veoma uspešno sve do njegovog prelaska u Torino 2021.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari