Trofej Radomir Antić u Užicu, 11. i 12. septembra 1

Međunarodni dečiji fudbalski festival Trofej Radomir Antić, koji će okupiti oko 90 ekipa iz Srbije i regiona, održaće se u Užicu, 11. i 12. septembra.

Utakmice će se igrati na gradskom stadionu koji je nedavno nazvan po proslavljenom fudbaleru i treneru Radomiru Antiću, koji je sportsku karijeru započeo u Užicu, kao i na stadionu pored nove sportske hale u Krčagovu.

Nakon svečanog večerašnjeg otvaranja na stadionu „Radomir Antić“, u subotu će uslediti takmičenja u šest grupa, a u nedelju polufinalne i finalne utakmice i dodela priznanja. Takmičiće se deca uzrasta od sedam do 12. godina.

Milovan Rajevac, jedan od inicijatora te manifestacije, podsetio je na to da je „Užice dalo mnogo dobrih fudbalera i sportista, među kojima je najveće ime Radomira Antića i da njegovo ime treba sačuvati od zaborava“.

„Užice je grad koji ga je voleo, uvek prihvatao i u koji je on najradije dolazio i mislim da će živeti večno uz ovu decu“, kazao je Rajevac.

Trofej Radomir Antić organizuju Sportski savez Užica, čiji predsednik Dragiša Kuzmanović je najavio da će ta manifestacila postati tradicionalna, i novosadska agencija ISF (Inter Sport Friends), uz pokroviteljstvo Grada Užica.

„Promocija sporta među mladima, zdravog načina života, timskog duha i moralnih vrednosti, koje bavljenje sportom donosi, razlozi su iz kojih je Grad prihvatuo da bude pokrovitelj te sportske manifestacije“, objasnila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Milan Čabrić, predstavnik ISF, naveo da je to „jedinstvena manifestacija u ovom delu Evrope“ i da su učešće, osim Crvene zvezde, Partizana i drugih domaćih klubova, potvrdili timovi iz sedam zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari