Užička Sloboda ubeležila značajnu pobedu u utakmici sa Novim Pazarom 1Foto: KK Sloboda/Fejsbuk

U veoma važnoj utakmici košarkaši užičke Slobode su, na svom terenu, pobedili ekipu Novog Pazara.

Utakmica 18. kola Košarkaške lige Srbije, koja je odigrana sinoć u Velikom parku, završena je rezultatom 80:66 (48:31) i Užičanima je donela značajne bodove.

Tarik Brunčević, košarkaš Novog Pazara je, navodeći da je to bila veoma važna utakmica za oba tima i čestitajući Užičanima na pobedi, kazao je da je „presudan trenutak bio u drugoj četvrtini, kada je Sloboda napravila veću rezultatsku razliku“.

„Pokazali smo karakter i kasnije se vratili u igru, ali misilim da smo izgubili snagu i da nam je pala koncentracija“, rekao je Brunčević i pohvalio najvijače koji su došli u velikom broju.

Ivica Vukotić, trener košarkaša Novog Pazara, takođe je čestitao domaćinima na, kako je rekao, „zasluženoj pobedi“ i naveo da je njegov tim dozvolio Slobodi da poluvreme završi sa 17 koševa razlike.

„Znali smo da je najveća opasnost od Ilića, Miladinovića i Nekića, tako da smo zakazali na utakmici, ali mi se i dalje grčevito borimo za opstanak u ligi“, kazao je Vukotić, zahvalivši se na gostoprimstvu domaćinima i navijačima koji su napunili užičku dvoranu.

„Bilo je milina igrati pred takvim navijačima“, ocenio je trener Novog Pazara i Slobodi poželeo uspeh u nastavku prvenstva.

Aleksa Ilić, košarkaš Slobode, koji je ubeležio 22 poena, zahvalio se timu Novog Pazara na fer igri, ocenio je da je njegv tim bio požrtvovan, da je kasnije pravio greške, ali da je pokazao karakter i ubeležio izuzetno značajnu pobedu.

„Ova pobeda je važna za naše samopouzdanje, jer nas za vikend očekuje derbi utakmica protiv komšija Zatibora, tako da nemamo vremena za slavlje, već se pripremamo za tu utakmicu“, kazao je Ilić.

Trener Slobode Velimir Gašić, ocenio je da ekipa Novog Pazara „trenutnom pozicijom na tabeli ne oslikava pravi kvalitet koji poseduje i da će se u nastavku šampionata sigurno izboriti za cilj koji je postavila“, a za utakmicu je rekao da je bila „psihološki izuzetno teška“.

„Veoma sam zadovoljan borbenošću i angažovanjem mojih igrača. Mislim da smo utakmicu mogli da „prelomimo“ mnogo ranije, ali čiste situacije i promašeni „ziceri“ nisu nam dozvoljavali da je ranije uvedemo u mirniji završetak“, rekao je Gašić za igru svog mladog tima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari