Veslač sa Palića osvojio tri medalje na Prvenstvu Srbije 1Foto: Subotica.info

Takmičar Veslačkog kluba Palić, Sergej Čipak, osvojio je tri medalje na Prvenstvu Srbije koje je održano na Adi Ciganliji u Beogradu.

“Palićani su na prvenstvu države nastupili sa trinaest svojih takmičara, koji su ostvarili zapažene rezultate osvojivši pet medalja”, navodi Subotica.info.

Čipak je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta u disciplini skif, bronzanu među juniorima u istoj disciplini i bronzanu u paru sa Ivanom Davidom u dubl skulu za kadete.

Medalje su osvojile i Laura Malatinski i Boglarka Korhec u dubl skulu za pionirke osvojivši bronzane medalje, kao i četverac kadetkinja u sastavu Ana Bogosavljev, Reka Arnold, Boglarka Korhec i Laura Malatinski, osvajanjem takođe bronzanih medalja.

Značajne rezultate pokazali su i ostali sportisti kluba, Balint Fileki i Mark Gorotva u dubl skulu za lake seniore osvojili su 6. mesto u finalu. Andrej Vuksan, Luka Pragai, Novak Nikić i Ivan David, 4. mesto u kvalifikacijama. Balint Fileki, Mark Gorotva, Filip Mesaroš i Ivan David, 4. mesto u kvalifikacijama. I Teodora Blagojević četvrto mesto u kvalifikacijama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari