Vučić opet o Partizanu i Zvezdi: “Izmišljaju broj gledalaca” 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 45. Međunarodni sajam turizma, pa je priliku iskoristio da još malo govori o najpopularnijim srpskim klubovima – Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Crveno- i crno-beli česte su teme prethodnih dana kada su obraćanja predsednika Srbije javnosti u pitanju.

Vučić opet o Partizanu i Zvezdi: “Izmišljaju broj gledalaca” 2
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Posle Kupa Radivoja Koraća u niškom “Čairu”, u kojem je Crvena zvezda osvojila prvi trofej u sezoni, mnogo prašine podigla je konferencija za medije na kojoj je govorio Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener.

Poreska i budžetska inspekcija su posle toga počele da ispituju poslovanje “večitih rivala”.

“Kako sam rekao ovima u Zvezdi i Partizanu, kada počnu da izmišljaju o broju prisutnih na utakmicama – jer svi vole da dodaju sebi jedno 20 odsto da je bilo više ljudi na nekim utakmicama – onda sam ja rekao ‘Vidi, pošto to izmišljate i dodajete, sad ćemo da vam pravimo poreske prijave na osnovu onoga što ste rekli koliko je bilo ljudi, pa onda platite porez na to’. Odjednom su tada prestali da govore o broju posetilaca”, poručio je Vučić.

Evroliga se nije dosad oglašavala povodom lažiranja broja gledalaca na utakmicama. Partizan je najgledaniji tim elitnog evropskog takmičenja u tekućoj sezoni, dok je Zvezda na drugom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari