Vukčević za "siću" i veliki rizik potpisao za Vašington 1Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Već na leto, potencijalni reprezentativac Srbije mogao bi da postane slobodan agent.

Bez mnogo pompe i prenaglašenih emocija rastali su se Partizan i Tristan Vukčević. Saradnja koja je puno obećavala završena je na neslavan način, odlukom 21-godišnjeg košarkaša da karijeru nastavi u NBA ligi.

Četrdesetdrugi pik sa prošlogodišnjeg drafta, Vukčević će pokušati da se nametne u redovima Vizardsa, a za tako nešto imaće relativno malo vremena.

Naime, mladi košarkaš mogao bi već 29. juna da postane slobodan igrač, s obzirom na to da će klub iz prestonice SAD tada imati pravo da odluči da li će želeti da nastavi saradnju ili ne.

Za oročeni ugovor na svega tri i po meseca, Vukčević će inkasirati 2.424.892 dolara, prema pisanju sportrac.com, ali u bruto iznosu. Kada se na pomenutu sumu budu odbili svi porezi i dažbine na računu igrača ostaće oko milion dolara.

Suma deluje primamljivo, međutim iz NBA perspektive reč je o vrlo skromnoj svoti novca koja se graniči sa minimalnim veteranskim ugovorom.

Kada se uzme u obzir da bi već od jula meseca Vukčević mogao da postane slobodan igrač, stiče se utisak da je 21-godišnji košarkaš preuzeo popriličan rizik kako bi se pozicionirao na NBA mapi.

Ukoliko Vizardsi budu odlučili da sa njim nastave saradnju, košarkaš rođen u italijanskoj Sijeni prihodovao bi gotovo istu sumu u takmičarskoj 2024/25.

Vašington je među najlošijim timovima u ligi ove sezone. Takmičarksu godinu za zaborav sigurno će završiti sredinom aprila, tako da Vukčeviću preostaje veoma malo vremena da se nametne stručnom štabu Brajana Kifa.

Na skoru 11-55, Vizardsi su trenutno ekipa sa najlošijim učinkom u kompletnoj NBA ligi. U narednih mesec dana, stručni štab vodiće „audiciju“ za igrače koji bi trebalo da ostanu i u narednoj sezoni.

Vukčević će definitivno postati slobodan agent na kraju takmičarske 2024/25, a jedino u slučaju da u međuvremenu potpiše novi ugovor, takva solucija ga ne bi opterećivala, ni najmanje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari