Za sportske izazove 1Foto: Studio Nikić

Čajetinci su dobili potpuno rekonstruisanu i modernizovanu sportsku dvoranu, u koju je lokalna samouprava uložila 132 miliona dinara.

Svečanosti u četvrtak, kojim je taj objekat predat na korišćenje Čajetincima, prisustvovali su mnogi građani i sportisti, a priređen je prigodan kulturno-umetnički i sportski program.

Radovi su trajali dve godine i odvijali se u tri faze, a građani Čajetine dobili su jedan od najsavremenijih sportskih objekata u Srbiji. Dvorana je produžena za 13 metara, proširena za jedan metar, za koliko je povećana i njena visina.

Proširene su tribine na kojima sada ima mesta za oko 1.000 gledalaca, izgrađene su VIP loža, kontrolna soba, prostor za reporterske ekipe i medija centar. Osim zamene kompletnih instalacija, osmišljena je moderna fasada od stakla i aluminijuma, renoviran je enterijer, zamenjen parket, postavljene nove konstrukcije koševa i led-rasveta.

Objekat ima četiri svlačionice, spravarnicu, medicinske prostorije, toalete za publiku, ulaz za gledaoce, kafe bar i odvojene ulaze za sportiste i službena lica. Radove su obavili „Polet“ iz Užica, „Rovčanin inženjering“ iz Prijepolja, „Jedinstvo“ iz Sevojna i „MSC Sistem“ iz Požege

Milan Stamatović, predsednik Opštine, istakao je da je taj projekat veliki uspeh svih građana Čajetine i investitora na Zlatiboru, koji redovno izmiruju obaveze prema opštini, što je omogućilo da se izdvoji novac iz lokalnog budžeta za njegov završetak.

– Naši prethodnici su za gradnju hale morali da idu 17 puta u Beograd, u ministarstva ili vladu, a mi smo ovde pokazali da ne moramo dalje od Zlatibora i da sopstvenim sredstvima rekonstruišemo sportsku halu u Čajetini, rekao je Stamatović. Navodeći da je posle 35 godina Čajetina dobila moderan sportski objekat, Nikola Smiljanić, direktor Sportskog centra Čajetina, istakao je da su čajetinski sportisti svojim odličnim rezultatima „naterali“ lokalnu samoupravu i to javno preduzeće da rekonstruišu i modernizuju halu.

– Veliki je posao iza nas. Kroz tri faze radova uspeli smo da produžimo halu, povećamo njen kapacitet i visinu, kazao je Smiljanić, zahvalivši se svojim saradnicima i lokalnoj samoupravi. Prisutne je pozdravio i Dejan DŽikić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije sportskih centara Srbije, rekavši da je za takav projekat trebalo mnogo truda i zalaganja, ali i književnik LJubivoje Ršumović. Na svečanosti su uručene zahvalnice Opštini Čajetina, KJP Zlatibor, JKP Vodovod, preduzećima – „MCS Sistem“ Požega, „Arhimis DOO“ Užice, ali i Zoranu Pavloviću, Dragoljubu Novakoviću, Vukoici Kezić, kao i KK Zlatibor, OK Zlatibor, SPC Spens Novi Sad, Asocijaciji sportskih centara Srbije.

Košarkaši i odbojkašice na parketu

Osim nastupa KUD-a Zlatibor i sportskih animatora, u novoj hali je odigrana prva košarkaška utakmica između čajetinskog „Zlatibora“ i „Mladosti“ iz Zemuna. Predstavljena je i knjiga o 40 godina KK Zlatibor autora Dragana Pejića. Danas (9. novembar) od 17 časova odbojkašice „Zlatibora“ ugostiće ekipu „Valjeva“.

Tekst je deo projekta „Bolja infrastruktura, bolji i život ljudi“, koji se sufinansira sredstvima Opštine Čajetina. Stavovi izneti u tekstu ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari