Foto: BSS

Kao i prethodnih devet godina, i ove, Međuškolski badminton turnir – Jefimija 2019 ”otključao” je novi kalendar takmičenja u Srbiji.

Posle višečasovnih zanimljivih mečeva u sjajnom ambijentu svojevrsnog doma srpskog badminton sporta oni najbolji od najboljih su ovekovečeni odličjima. U kategoriji I i II razreda osnovnih škola trijumfovali su Vasilije Janković iz Osnovne škole ”Ivo Andrić” iz Beograda u muškom, odnosno Mina Kovač iz Osnovne škole”Đura Jakšić” iz Zrenjanina u ženskom sinlgu, saopštio je Badminton savez Srbije.

Mihajlo Simić iz Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca bio je bez premca u muškom singlu kategorije III i IV razreda osnovnih škola, u kojoj je u ženskom singlu pobedila Vera Đorđević iz Osnovne škole”Ujedinjene nacije” iz Beograda. U dve godine starijoj uzrasnoj konkurenciji najveće počasti pripale su Marku Mihajloviću iz Osnovne škole”Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca, te Katarini Vig iz Osnovne škole”Isidora Sekulić” iz Pančeva, dok su se Sava Stepanović iz Osnovne škole ”Svetozar Miletić” iz Beograda i Nađa Popović iz Osnovne škole ”Sveti Sava” iz Pančeva popeli na najviši vrh pobedničkog postolja u kategoriji VII i VIII razreda. Učenik Druge kragujevačke gimnazije iz Kragujevca Luka Milić prigrabio je najsjajnije odličje u kategoriji od I do IV razreda srednjih škola.

Turnir je organizovao Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton savez Beograda, a uz pomoć prijateljia BASS, kompanija ”Tin šped“, ”Yonex“, ”Koka Plus”, ”Ledeni Kvas”, ”Integraltechnic”, ”Eurobank” i ”Siboasi”.

Povezani tekstovi