Zek Ledej pred derbi sa Crvenom zvezdom: Znam da će biti luda atmosfera u „Areni“ 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana imaće manje od 48 sati za pripremu utakmice 18. kola ABA lige sa Crvenom zvezdom (nedelja, 19.00), jer su u petak odigrali naporan i neizvestan evroligaški duel sa Žalgirisom.

Trener Željko Obradović izjavio je da je najvažnije da se njegovi igrači dobro odmore.

– Danas smo analizirali utakmicu od pre dvadesetak dana protiv Crvene zvezde. Nadam se da su se igrači odmorili noćas i da ćemo večeras imati koliko-toliko normalan trening – rekao je trener Partizana, a zatim podvukao da nema vremena za temeljniju taktičku pripremu za derbi u kojem će njegova ekipa „gostovati“ u najvećoj srpskoj dvorani:

– Ima igrača koji nisu igrali sinoć, neki su bili van tima pa ćemo da vidimo ko je tu najopterećeniji. Najveću minutažu su imali Ledej, Naneli i Doužer. Oni će biti u nekom slabijem ritmu, a ostali će raditi jedan pristojan i normalan trening.

Zek Ledej, koji je bio jedan od ključnih igrača crno-belih u pobedi nad Žalgirisom (81:72), smatra da je najvažnije da njegov tim održi visok nivo koncentracije tokom meča, jer će rival imati veliku podršku sa tribina.

– Biće sigurno luda atmosfera, moramo da ostanemo fokusirani i dobro pripremljeni za našu igru, koju treba da igramo od početka do kraja utakmice – rekao je krilni centar Partizana.

Aleksa Avramović je u petak odigrao svoj prvi meč posle duge pauze zbog povrede skočnog zgloba a, po običaju, veliki je optimista pred nedeljni duel.

– Na dobrom smo putu, dobro treniramo u poslednje vreme i zbog toga i igramo dobro. Lično, osećam se sjajno i veoma sam zadovoljan u kakvoj sam formi – izjavio je bek Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari