Nikola Mirotićfoto STARSPORT

Delovalo je da samo formalnosti dele Nikolu MIrotića od potpisa za Partizan, a onda je usledio nagli preokret koji je sve u klubu iz Humske ostavio zatečenim.

Čekalo se samo da Mirotić stavi potpis na ugovor, pa da Partizan i definitivno obraduje svoje navijače objavom dolaska jednog od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku.

Sve je izgledalo dogovoreno. Mirotić je bio u konstantnom kontaktu sa trenerom Željkom Obradovićem, čak je bio i upućen koje će igrače crno-beli još dovoditi kako bi oformili snažan tim ali i kompatibilan sa njegovim košarkaškim kvalitetima.

Ništa nije ukazivalo na to da će doći do veleobrta u koji nisu mogli da poveruju u Partizanu.

U razgovoru za Nedeljnik, Željko Obradović je prvi put otkrio šta se sve dešavalo tokom pregovora i zbog kojih razloga Mirotić na kraju nije potpisao za Partizan.

– Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava kluba, pozvao me je i rekao da sigurn dolazi u Partizan. Ostalo je da se razreše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj – prenosi Mondo.

Delovalo je da pregovori idu željenim tokom, međutim posle dve nedelje okolnosti su se promenile.

– Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive ‘iz politke’ i ‘iz crkve“.

Ni sam Obradović, kao ni Mirotić nisu navodili nijedno ime koje je kontaktiralo slavnog košarkaša.

– Nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve, može to i da potvrdi. Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dve nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo. Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim Nikolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju i da tako dokažu svoju veličinu, to je moja iskrena molba – naglasio je trener Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari