Znam šta mi je činiti u drugoj nedelji 1Novak Đoković EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković se pobedom nad Keijem Nišikorijem 3:1 (6:7 /4/, 6:3, 6:3, 6:2) plasirao u osminu finala US opena gde će mu protivnik biti Amerikanac Dženson Bruksbi. Mladi američki teniser (20 godina) je posle velike borbe u pet setova pobedio Rusa Aslana Karaceva, 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3.

I trijumfom kao 99. na svetskoj rang listi protiv 25. napravio veliko iznenađenje. Ujedno je postao i najmlađi američki teniser u osmini finala u Njujorku posle Endija Rodika 2002.

Đoković je posle 17. uzastopne pobede protiv Japanca rekao da ga je Nišikori pozitivno iznenadio igrom.

„Igrao je veoma brzo, veoma agresivno, i bilo mi je potrebno malo vremena da se prilagodim toj brzini loptice sa njegove strane. Igrali smo puno puta, znao sam šta me očekuje, ali moram da priznam da sam se (ne)prijatno iznenadio njegovom igrom. Ovakav meč je uvek dobrodošao, pogotovo u prvom delu, jer na taj način nekako i uđeš zvanično ‘u turnir’ i probiješ fizički i psihički taj led“, rekao je Đoković.

Naredni rival biće nova nepoznanica, poput rivala u prva dva kola Runea i Grikspora. S tim da će Bruksbi imati ogromnu podršku domaće publike.

„Bruksbi meni nije toliko poznat igrač, tek se probija u profesionalnom svetu, ali je napravio neke zapažene rezultate na turnirima uoči US Opena. Naravno, igrati protiv Amerikanca na domaćem tlu je uvek veliki izazov. Moja supruga Jelena je došla juče, i bilo je lepo videti je u loži, jer je ona meni uvek velika podrška. Deca su ostala kod kuće, tako da sada i mi možemo da imamo malo našeg privatnog vremena, kada nemam mečeve i obaveze“, naglasio je Novak.

Predstoji završna, udarna nedelja turnira i Đoković je svestan da će mečevi biti teži, a rivali kvalitetniji i više rangirani.

„Znam šta mi je činiti te druge nedelje, ali ne bih da previše ulazim u detalje, jer ne volim da u javnosti pričam previše detaljno o taktici, tehnici i srodnim stvarima, pogotovo ne za vreme turnira, da ne bih previše toga odavao. Ponavljam, znam šta mi je činiti i trudiću se da ostvarim ono što sam već ostvario na prethodna tri grend slema ove godine“, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari