Zvezda treba da bude na vrhu 1foto: Srdjan Stevanovic

Reprezentativna sezona završena je na briljantan način osvajanjem olimpijske bronze i evropskog srebra, a uskoro će doći na red klupska u kojoj odbojkašice Crvene zvezde žele da se umešaju u borbu za trofeje.

Poslednjih godina to nije bio slučaj; usled finansijske krize forsirane su premlade devojke koje nikako nisu uspevale da se izbore sa očekivanim oscilacijama u igri. Kuburile su sa iskustvom, zbog čega su tokom leta dovedene dokazane igračice poput Bojane Drče.

Aleksandar Vladisavljev, višegodišnji pomoćnik Zorana Terzića u reprezentaciji Srbije, kao šef struke, ubeđen je da će predstojeća biti daleko uspešnija sezona u odnosu na niz prethodnih.

Tokom letnjeg prelaznog roka Zvezda je dovela dizača Bojanu Drču, primače servisa Anu Živojinović i Jelenu Lazić, kao i srednjeg blokera Božicu Marković.

“ Kada smo analizirali prošlogodišnji sastav, zaključili smo da nam je neophodno liderstvo na terenu. Ekipa je bila sastavljena od mladih igračica, a sada su urađene velike stvari kada je pravljena nova selekcija. Došle su igračice koju su vrlo kvalitetne, imaju liderske sposobnosti i verujem da će uz njihovu pomoć i mlađe da napreduju i izvuku maksimum iz svog potencijala. Ako se sve sklopi na pravi način, a mi verujemo da to može da bude tako, siguran sam da će rezultati biti dobri. Svakako da nam je cilj da se borimo za vrh sa ekipama koje će sad učestvovati i na ovom turniru. Ambicije su za narednu sezonu postavljene poprilično visoko. Zvezda treba da bude na vrhu. Pričam u ime stručnog štaba i devojaka, zaista ćemo uraditi sve da vratimo klub na mesto na kome je bio i koje mu pripada“, istakao je Vladisavljev.

Veliku pomoć odbojkašice Zvezde trebalo bi da imaju od dokazane tehničarke, nekadašnje reprezentativke, Bojane Drče.

Ona se u klub vratila posle šest godina igranja u inostranstvu i u predstojećoj sezoni imaće ulogu kapitena.

“ Lep je osećaj ponovo biti na terenu. Želela sam da se vratim, nisam raskrstila sa odbojkom, iako sam zatrudnela i rodila dete. Drago mi je što sam ponovo u Crvenoj zvezdi, to je moj klub, tu sam stasala. Za sada sve ide dobro i nadamo se da će tako biti tokom cele sezone“, optimista je bivša reprezentativka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari