Bela kuća: Internet provajderi smanjili cene za siromašne 1foto EPA-EFE/FILIP SINGER

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena saopštila je danas da se 20 internet kompanija složilo da smanji cene usluga Amerikancima sa niskim prihodima kako bi desetine miliona kvalifikovanih domaćinstava, koja su već deo federalnih subvencija, besplatno koristili internet.

Infrastrukturni paket od bilion dolara koji je Kongres usvojio prošle godine izdvajao je 14,2 milijarde dolara (13,5 milijardi evra) za program „Pristupačne veze“, koji obezbeđuje 30 dolara (28 evra) mesečnih subvencija za internet usluge milionima domaćinstava sa niskim prihodima.

Sa novom obavezom internet provajdera, oko 48 miliona domaćinstava imaće pravo na mesečnu cenu od 30 dolara za usluge interneta koja će sada biti potpuno plaćena vladinom subvencijom.

Bajden je, tokom svog mandata u Beloj kući insistirao na zakonu o infrastrukturi, proširio pristup brzom internetu u ruralnim oblastima i oblastima sa niskim prihodima i govorio o porodicama sa niskim primanjima kojima je neophodan internet da bi njihova deca mogla da se školuju na daljinu tokom pandemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.