Boldvinu rečeno da je pištolj bezbedan i da nema prave metke 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Glumcu Aleku Boldvinu u ruke je dat pištolj rekvizit za koji je rečeno da je bezbedan i da nema prave metke, što se ispostavilo netačnim i rezultiralo smrću direktorke fotografije i ranjavanjem reditelja, saopštila je policija.

Pomoćnik reditelja koji je Boldvinu dao pištolj u ruke nije znao da u njemu ima pravih metaka, piše u izveštaju policije, preneo je danas Glas Amerike (VOA).

Boldvin je na snimanju filma „Rust“ usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souza kada je pucao iz pištolja rekvizita. Hačins je umrla u bolnici, a Souza je pušten na kućno lečenje.

Boldvin je rekao da je u šoku od toga šta se desio i da u potpunosti sarađuje sa policijom.

Lokalni šerif je rekao da nije podneta krivična prijava i da je istraga u toku. Boldvin je svojevoljno dao izjavu policiji.

Sudija u Santa Feu izdao je nalog za pretres filmskog seta, oružja, kamera, dokumentacije.

Pištolj iz kojeg je Boldvin pucao bio je jedan od tri, a predao mu ga je pomoćnik reditelja.

„Kada mu je dao pištolj, rekao je da je bezbedan i da nema metaka u sebi“, navodi se u policijskom izveštaju.

Los Anđeles tajms i Dedlajn Holivud citiraju i druge učesnike na snimanju filma koji kažu da je nekoliko kamermana napustilo set i pre tragedije. Takođe, i da su se već događali incidenti sa pištoljima rekvizitima.

„Kasnile su nam plate po tri nedelje, izbacivali su nas iz hotela, nismo bili bezbedni kada je reč o kovidu, a povrh svega – ni kada je reč o oružju. Sve u svemu, loši bezbednosni uslovi na setu“, izjava je jednog od angažovanih na snimanju filma.

Iz produkcije filma niko nije komentarisao ove navode, samo su rekli da su „svesni da postoje žalbe na bezbednosne uslove na setu i da sprovode internu istragu o tome“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.