Danas nalog za privođenje Medojevića? 1 Foto: EPA/Boris Pejović

Poslanici vladajuće većine izglasali su ukidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću po zahtevu Specijalnog tužilaštva, a njegove kolege su ostale sa njim u poslaničkom klubu u Skupštini Crne Gore „da ga brane od hapšenja“.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, odluka Skupštine danas će biti dostavljena Specijalnom tužilaštvu, posle čega će Medojević biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Sudeći po tome za koje krivično delo je osumnjičen i da je drugim članovima kriminalne grupe, kako ih je tužilaštvo označilo, sud odredio pritvor, takav predlog tužilaštva će najverovatnije biti upućen Višem sudu u Podgorici i za Medojevića.

To što se Medojević nalazi u prostorijama Skupštine, gde je ostao sa kolegama iz DF, neće biti smetnja da on bude priveden specijalnom tužiocu, tvrde izvori “Vijesti”.

“Vijesti” nezvanično saznaju da će već danas biti izdat nalog Specijalnom policijskom timu da ga privede na saslušanje. Medojević i njegove kolege se uzdaju u vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića od koga očekuju da donese obavezujuće uputstvo kojim se zabranjuje pritvor, kao u slučaju Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Međutim, izvor “Vijesti” tvrdi da je to malo verovatno jer je ukidanje pritvora za druge članove kriminalne grupe odbio Apelacioni sud i da nema razloga da Medojević bude izuzet.

U pritvoru su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar u toj političkoj partiji Željko Šćepanović i Momir Nikolić. Oni su osumnjičeni da su članovi kriminalne organizacije koju su napravili Medojević i Nikolić.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sinoć nije odgovorio na telefonski poziv i SMS poruku “Vijesti”.

“Poručujemo da ako danas izglasate šta ste krenuli, mi ovde ostajemo sa kolegom Medojevićem dok ne uđu ti koji treba u Skupštinu da ga odvedu. A ako oni žele da izvrše silu na nas 17 neka izvole”, rekao je poslanik DF Predrag Bulatović.

Poslanik DF Milutin Đukanović otkrio je da je sporni novac bio na računu u Prvoj banci i pitao zbog čega vlasnik te banke, brat lidera DPS, Aco Đukanović ne odgovara ako se preko njegove banke prao novac. „Valjda banka treba o tome da vodi računa“, rekao je Đukanović tokom rasprave u parlamentu.

Medojević je poručio da poslanici donose odluku o njegovom imunitetu na osnovu “laži glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića”.

“Zato smo tražili da dođe u parlament. Katnić je obmanuo parlament. Ako postoji školski primer gde ne treba skinuti imunitet to je ovaj slučaj. Ja sam predmet lične odmazde, sveti mi se zbog stava da su građani Cavtata rekli, da je činio torturu, silovao…“, kazao je Medojević tokom rasprave.

On je kazao da je osumnjičeni Nikolić građevinski radnik koji je prodao kuću, i da je to legalan novac.

“Ne radi se o krivičnom delu, ovde dela nema. Katnić vas je obmanuo da je novac nelegalno stečen, nije dao nijedan papir, dokaz. Osumnjičeni je građevinski radnik, prodao je kuću, novac mu je uplaćen u banci. Za to ima dokaze. Tužilac vas je obmanuo nije vam rekao tu informaciju. Legalan novac se ne pere”, poručio je Medojević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari