Đukanović: Amfilohije na tragu Lipovca koji je zapisan kao saradnik okupatora 1Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Izjava mitropolita Amfilohija je potpuno na tragu onoga što je o učesnicima Božićne pobune 1919. i Trinaestojulskog ustanka 1941. govorio njegov prethodnik mitropolit Joanikije Lipovac, koji je ostao zapamćen kao najpoznatiji saradnik italijanskog okupatora, rekao je u Kotoru predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

„Joanikije Lipovac je govorio o Božićnim i Trinaestojulskim ustancima kao o otpadnicima koji su spremni na prolivanje bratske krvi, a to su bili ljudi koji su se odvažno, nepokolebljivo, spremni na najveće moguće žrtve borili za slobodu protiv okupatora i domaćih izdajnika“, kazao je Đukanović.

Komentarišući pisanje pojedinih medija u Srbiji o njemu u negativnom kontekstu, on je istakao da iza toga stoji „Marko Parezanović, čovek broj dva u Bezbednosno informativnoj agenciji“ i dodao da je reč o „suštinski najeksponiranijem ruskom agentu u Srbiji“.

Đukanović je naveo da je iz veoma dobro obaveštenog izvora iz Beograda, veoma bliskog vrhu vlasti, dobio informaciju da je Glas javnosti dobio zadatak da bude lansirna rampa, ne samo velikosrpskog nacionalizma, nego i ruskog imperijalizma i da taj zadatak nje dobio samo Glas javnosti, nego i odgovorni čovek iz bezbednosnog sektora u Srbiji.

Predsednik Crne Gore je kazao da je Parezanović nominalno deo bezbednog sistema Srbije, a suštinski je najeksponiraniji ruski agent u Srbiji i dobio je zadatak da, preko Glasa javnosti, kreira najgore moguće neistine o Crnoj Gori, sa ciljem da one budu prihvaćene i u drugim petparačkim medijima i u Srbiji i u Crnoj Gori, prenose Vijesti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Đukanović: Amfilohije na tragu Lipovca koji je zapisan kao saradnik okupatora”

  1. Saradnici okupatora, domaći izdajnici, nepriatelji iz inostranstva i sl. su termini često korišćeni u totalitarnom sistemu, kakav smo imali do 1990-e godine. Nakon 30 godina od pada komunizma, Crna Gora je jedina država u Evropi gde se nije promenila vlast, čiji građani nisu osetili političke promene i blagodeti višestranačkog sistema. Zemlja nije mnogo odmakla od totalitarnog sistema. Nakon takve retorike ne izađuje činjenica da se konstantno hapse i zatvaraju opozicionari, sveštenici, novinari… Retorika se zaoštrava, progoni su učestaliji, jer režim gubi podršku naroda, koji se polalo oslobađa straha.

    • Taj totalitarni sistem do 1990 je demokratija,u odnosu na sistem od 1990-2000!Danasnja CG je mnogo vise demokratska nego Srbija pod Vucicem!Ako je CG totalitarna,kako se naziva vlast jednog coveka u Srbiji?A u CG se hapse svi oni koji negiraju nacionalnost-CrnoGorac,i koji drzavu CG smatraju srpskom ‘gubernijom’!Zato-puna podrska Djukanovicu i vladi CG!

  2. Milo, odzvonilo ti je. Kupuj avionsku kartu ili spremaj avion. Dosta je bilo, nikome nije gorela do zore pa neće ni tebi.

  3. Mrzi me da citam tekst, za Amfilohija sam cuo, za Lipovca nisam, a Djukanovic, takodje, saradjuje sa okupatorom (NATO). Toliko. Hvala.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.