Draža podelio Crnu Goru 1Foto: Wikipedia

Čitulja Dragoljubu Draži Mihailoviću objavljena je u podgoričkom dnevniku „Dan“ sa pozivom građanima da dođu u Herceg Novi, „na pomen slavnom đeneralu i svim njegovim saborcima sa područja Grblja, postradalim za krst, kralja otečestvo, vječnaja pamjat“, navodi se u čitulji.

U potpisu stoji „Zahvalno potomstvo vojnika kraljeve vojske u otadžbini“, prenosi Sputnjik. Juče se navršilo 72 godine od stradanja generala Dragoljuba Draže Mihailovića, komandanta Kraljevske vojske u otadžbini.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske saopšteno je da je „povodom 100 godina od mučeničke končine ruske carske porodice i 72 godine od ubistva đenerala Dragoljuba Mihailovića“u crkvi Svetog Nikole na Žlijebima kod Herceg Novog služen parastos „carevima i caricama iz dinastije Romanov i komandantu Jugoslovenske kraljevske vojske u Otadžbini“. Bilo je najavljeno da će nakon parastosa u popodnevnim satima biti predstavljena knjiga Nebojše Raša „Rusija i Boka 1697 – 1918“, u organizaciji „Srpski soko“ iz Herceg Novog.

Ministarstvo kulture Crne Gore najoštrije je ranije osudilo održavanje ovog skupa i istovremeno je apelovalo na građane da ne nasedaju na, kako se navodi, provokacije, što taj čin, bez sumnje, jeste.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Draža podelio Crnu Goru”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.