Foto: EPA/ VLADIMIR STOJKOVIC
Potom su otpevali Davidovu pesmu „Klinac iz geta“, uzviknuli „Pravda za Davida“, a onda se mirno razišli.

Među građanima je bio i predsednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović koji je danas pozvan u policiju na informativni razgovor, jer je prisustvovao skupu „Pravda za Davida“.

Još nema informacija gde se nalazi otac ubijenog mladića Davor Dragičević koji je poslednji put vidjen sinoć oko 23 časa blizu džamije Ferhadija, kada su prema njemu išla dva kordona specijalne policije, a novinarima je naredjeno da se udalje sa tog mesta.

Banjalučka policija saopštila je da Davor Dragičević nije uhapšen, ali da se za njim i još četiri osobe traga, jer su sinoć prekršili javni red i mir, kao i zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela.

Policija traga i za poslanikom PDP-a Draškom Stanivukovićem koji je na svojoj Fajsbuk stranici poručio ministru policije Draganu Lukaču da nema vremena da se preda, jer je „zauzet i priča s narodom“.

„To je prkos, ponos, dostojanstvo“, napisao je Stanivuković.

Sinoć je uhapšeno desetak gradjana koji su učestvovali na skupu „Pravda za Davida“ i protestnoj šetnji, a većina njih je tokom dana puštena na slobodu.

Danas su na društevnim mrežama objavljeni i video snimci kako dvojica muškaraca u civilu nogama šutiraju mladića, a pored njih stoji pripadnik policije.

Jake policijske snage, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku, i večeras su prisutni na Trgu Krajine.

Povezani tekstovi