Ivanič je rekao da otcepljenje RS nije relano, ali da razume predsednika RS Milorada Dodika, za kog kaže da nema o čemu drugom da priča.

“Neće doći do otcepljenja Republike Srpske. Ima ljudi koji u to veruju, ali ja znam da to nije realno. Srbija to ne bi podržala zbog Kosova. Jasno je rečeno, nemate podršku. Lepo to zvuči, o čemu će Dodik više pričati? Ja ga razumem. Dok god pije vode, o čemu drugom da priča? O investicijama kojih nema? Ali moram reći i da neće biti Bosne i Hercegovine bez entiteta. Ko će menjati Ustav, mi sami to ne možemo dogovoriti“, rekao je Ivanić za N1.

On je istakao da Hrvati u BiH imaju pravo da izaberu svoje predstavnike u vlasti. Potrebno je, naglasio je, pronaći mehanizam da im to bude garantovano.

“Mislim da Hrvati imaju pravo da izaberu svoje predstavnike i mora se naći mehanizam kako da im to bude garantovano. Ja sam najmanje zainteresovan za treći entitet, rekao sam to hiljadu puta. Ako imate problem izbora, a imate, onda je red da oni koji kažu da to nije dobro – ponude rešenje. Ako ovo što je Dragan Čović predložio nije dobro, red je da kažu šta je po njima rešenje. To ja očekujem“, dodao je Ivanić, piše na N1.