Ivanić saslušan u tužilaštvu 1

Ivanić je rekao da je saslušan zbog „jedne političke izjave“, ne precizirajući o čemu se radi. Istakao je da ima svoje mišljenje o celom procesu, ali o tome nije želeo da govori, prenela je Televizija Republike Srpske.

Pozvan sam da u svojstvu osumnjičenog dam komentar jedne političke izjave i smatrao sam da političke izjave ne treba da komentarišem, jer sam osumnjičen u svojstvu pomagača. Političke izjave smatram političkim izjavama i zato nisam iznosio nikakvu odbranu i nisam hteo da to komentarišem, kazao je Ivanić nakon saslušanja.

U okviru tog predmeta do sada su zbog referenduma o Danu Republike Srpske saslušani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, članovi Komisije za sprovođenje referenduma i šefovi poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini Srpske.

Ivanić je izjavio danas da bi obnavljanje tužbe BiH protiv Srbije pred Sudom u Hagu bilo veoma loše po bilateralne odnose.

On je podsetio da je mandat agentu BiH pred tim sudom davno istekao i da bi za novu tužbu bila potrebna nova odluka Predsedništva.

Moj stav je da je agentu BiH u tom procesu istekao mandat i da bi trebalo imati novu odluku o tome. Ja sam o tome prošle godine uputio pismo Sudu u Hagu, izjavio je Ivanić.