Foto: EPA/BRENDAN MCDERMID

„Reč je o trilateralnom sastanku i polaganju kamena temeljca za autoput Sarajevo – Beograd“, kazao je Komšić novinarima posle sednice Predsedništva BiH.

Komentarišući sutrašnji sastanak Vučića sa liderima parlamentarnih stranaka iz republike Srpske u Beogradu, on je kazao da se nada da će Vučić biti „mudriji od nekih naših političara“.

„Nadam se, čak to od njega očekujem, da će Vučić biti mudriji od naših političara kada je reč o tom sastanku“, kazao je Komšić.

On je dalje rekao da je na današnjoj sednici Predsedništva BiH razgovarano o ukupnoj situaciji u BiH, kao i da su pokušali da dodju do kompromisa kada je reč o formiranju vlasti, odnosno o slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO.

O tome, kako je istako Komšić, nema kompromisa, odnosno nema nikakvih pomaka.

Predsedavajući Predsedništva BiH je još kazao da je pre sednice Predsedništva održan sastanak sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Italije i Nemačke.

„Slušali smo šta imaju da kažu, a mi smo rekli šta mislimo“, kazao je Komšić, odgovarajući na novinarska pitanja.

Ovo je bila prva sednica Predsedništva BiH posle prošlomesečnog zasjedanja kada je s dnevnog reda skinuta tačka koja se odnosila na ANP i izbor mandatara za sastav novog saziva Saveta ministara BiH.

Povezani tekstovi