Lažna naslednica puštena na slobodu iz njujorškog zatvora 1Foto: EPA-EFE/ MICHAEL REYNOLDS

Ana Sorokina, koja se u Njujorku predstavljala kao bogata naslednica, puštena je danas iz njujorškog zatvora, prenose američki mediji.

Sorokina, koja se pretvarala da je bogatašica predstavljajući se lažnim imenom Ana Delvej proglašena je krivom 2019. za veliku pljačku – 275.000 dolara od banaka, luksuznih hotela, prijatelja. Pretpostavlja se joj sada preti deportacija.

Puštanje Ruskinje na slobodu sledi nekoliko meseci pošto se navodno izvinila tokom jednog saslušanja u oktobru prošle godine.

„Samo želim da kažem da me je zaista sramota i da mi je iskreno žao zbog onoga što sam uradila“, rekla je Sorokina, prenosi Njujork post koji je imao uvida u transkript.

„Potpuno razumem da je mnogo ljudi patilo kad sam mislila da ne radim ništa loše“.

Advokat Sorokine je prethodno rekao da ona planira da se žali na presudu, uprkos planiranom puštanju na uslovnu slobodu.

Tokom suđenja tužioci su kazali da je koristila lažni identitet kako bi priuštila sebi luksuzan način života.

Takođe je koristila falsifikovane finansijske dokumente da bi održala šaradu i čak uspela da od jedne banke dobije zajam za prekoračenje u iznosu od 100.000 dolara.

Njena priča privukla je međunarodnu pažnju 2018. nakon teksta novinarke Džesike Presler u Njujorškom magazinu.

Po toj priči Netfliks će snimiti seriju.

Još jedan projekat o prevari Sorokinove, zasnovan na knjizi njenog bivšeg prijatelja, prethodno je najavila mreža HBO.

Sutkinja Dajan Kisel je 2019, nakon mesec dana dugog procesa, izrekla kaznu Sorokinovoj „od četiri do 12 godina“ u sudu savezne države Njujork.

Zahvaljujući veštim lažima i neobičnoj uverljivosti, ova mlada žena koja se predstavljala kao nemačka naslednica sa bogatstvom većim od 60 miliona dolara dobila je desetine hiljada dolara zajma od više banaka.

Od novembra 2016. do avgusta 2017. pod imenom Ana Delvej živela je mesecima u luksuznim hotelima na Menhetnu i putovala privatnim avionima ne plaćajući račune.

Sorokina, inače ćerka ruskog vozača koji je emigrirao u Nemačku kada je ona imala 16 godina, pokušala je čak, koristeći se lažnim dokumentima, da dobije bankovni zajam od 22 miliona dolara kako bi osnovala privatni klub na Menhetnu.

Uhapšena je krajem oktobra 2017. i smeštena u zloglasni njujorški zatvor Rajkers.

Njen advokat Tod Spodek uporedio ju je sa pevačem Frenkom Sinatrom na početku karijere, istakavši da je samo „htela da uštedi vreme i sebi stvori dobre prilike“.

Kako je dodao, „lako ju je zaveo glamur i blistavost“ života u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.