Dmitry Medvedevfoto EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Rusija ne postavlja sebi nikakva ograničenja po pitanju odgovora na napade – u zavisnosti od vrste pretnje, spremna je da upotrebi sve vrste oružja, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Naš odgovor može biti bilo kakav. Predsednik Rusije je to potpuno jasno rekao. Ne postavljamo sebi nikakva ograničenja i u zavisnosti od prirode pretnje, spremni smo da upotrebimo sve vrste oružja. Uveravam vas – odgovor će biti brz, žestok i ubedljiv“, rekao je Medvedev, prenosi Sputnjik.

Upitan da li su u pravu oni koji misle da će davanje dozvole Kijevu da izvodi napade na ruske objekte na Krimu naterati Rusiju da pregovara sa Ukrajinom, Medvedev je rekao – rezultat će biti upravo suprotan – biće samo udari odmazde i planuće sva Ukrajina koja je pod vlašću Kijeva

On je ocenio da tako mogu da razmišljaju samo, kako je rekao, „moralne nakaze kojih ima dovoljno i u Beloj kući i na Kapitolu“ (u Kongresu), ali da su ljudi u Pentagonu normalniji i da razumeju posledice.

Bivši predsednik i premijer Rusije rekao je i da SAD da zaista žele da okončaju sukob u Ukrajini koji su izazvale, to bi mogle da urade jednim potezom.

„Da Vašington zaista želi da okonča ovaj rat koji je sam izazvao, to bi mogao da uradi jednim potezom tako što će narediti svojim drogiranim slugama da sednu za pregovarački sto. Ali vašingtonski senilni starci u američkoj administraciji i jastrebovi u Kongresu jednostavno nisu zainteresovani za to“, ocenio je Medvedev.

On je još rekao i da građani Evrope izazivaju žaljenje jer su izabrali sebi lidere koje nije briga za njih, ali je dodao da ipak ne saoseća sa njima.

„Evropljane samo treba žaliti zbog toga što su sami sebi izabrali tako bedne lidere. Evropski lideri ne mare za sopstvene građane. Da bi ugodili američkom gospodaru, ti mali vladari su spremni na sve samo da bi ostali na vlasti. Pritom, obični građani EU plaćaju za sankcije, isporuke oružja kijevskom režimu, podržavanje trgovinskih ratova i blokada“, rekao je Medvedev

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari