Na Dodikov poziv od 28 ambasadora u BiH odazvalo se njih jedanaest 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

U administrativnom sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima pojedinih evropskih zemalja u BiH.

Od 28 pozvanih ambasadora, sastanku se odazvalo njih 11, objavila je Radio-televizija RS, ne navodeći zemlje čiji su predstavnici prisustvovali sastanku.

Za tu televiziju je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva potvrđeno da ovo nije bio sastanak sa ambasadorima Kvinte.

Sarajevski portal Klix objavio je da sastanku nisu prisustvovali predstavnici nekih ključnih država, kao ni predstavnici nijedne od zemalja Kvinte.

Iz britanske ambasade u Sarajevu su saopštii da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su članu Predsedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak s njima i „partnerskim ambasadama“.

Ranije danas pojedini sarajevski mediji su objavili da će se najviši zvaničnici RS sastati sa predstavnicima zemalja Kvinte, dok su pojedii banjalučki mediji najavili sastanak vrha RS sa predstavnicima zemalja EU.

Sastanku u Istočnom Sarajevu su prisutvovali srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisustvovali su i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj – Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Na Dodikov poziv od 28 ambasadora u BiH odazvalo se njih jedanaest”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.