Od početka pandemije u Engleskoj i Velsu rođeno više beba van braka nego u bračnoj zajednici 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Prvi put od 1845. godine je u Engleskoj i Velsu rođeno više beba van braka. Nova statistika otkriva da je broj novoostvarenih majki u prošloj godini koje nisu bile u braku ili nisu u građanskoj zajednici premašio broj onih koje su u takvim vezama.

Međutim, ovo dolazi u momentu kada su iza nas dve godine pandemije izazvane korona virusom u kojoj su bile zabranjene proslave i venčanja stoga se veruje da je reč i o velikom broju vanbračnih zajednica, a ne samohranih majki, prenosi Radio-televizija Crne Gore, pozivajući se na Sky News.

Neki naučnici ističu i da je ovakva statistika očekivana zbog aktuelnog trenda dugoročnog opadanja stope brakova i sve većeg broja parova koji žive u vanbračnim zajednicama.

Razlika u broju neudatih i udatih majki je vrlo mala.

Reč je o nekoliko hiljada majki, odnosno nekoliko postotaka razlike. No, bez obzira na mali postotak, ovo je prvi put da je zabeležena ovakva statistika otkako postoji brojanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari