Održan 'patriotski skup' na Cetinju, Krivokapić kaže da nacionalističke strukture provociraju 1Foto: Beta/ AP Photo/Risto Bozovic)

Ispred Cetinjskog manastira danas je održan takozvani „patriotski skup“ na kojem je bilo crnogorskih zastava i odeće s nacionalnim obilježjima, „krstaš-barjaka“, transparenata s likom Krsta Zrnovog Popovića i porukom „Nikad više 1918.“

Skup je, kako je ranije navedeno, organizovala „grupa građana“.

Tokom skupa je jedan vriđao monahe Manastira i uzvikivao „Splačine srpske!“, na šta je reagovala grupa koja štiti Manastir govoreći mu da prestane.

Jedan čovek se probio do Manasira, ali ga je obezbeđenje spriječilo da uđe. Usledila je svađa i guranje njega i obezbeđenja.

Deo učesnika je napravio živi zid ispred Manastira da bi ga, kako su rekli, zaštitili dok se ostali raziđu.

Skup je završen himnom Crne Gore i pozivom na sličan skup u nedelju u Podgorici.

Zdravko Krivokapić, lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“, kazao je da „nacionalističke strukture“ dosad nisu organizovale skupove ispred Cetinjskog manastira, već ispred Dvorca kralja Nikole.

Zato, rekao je Krivokapić, „odabir mesta današnjeg okupljanja šalje nedvosmislenu provokatorsku poruku organizatora, a nosi i realan rizik ugrožavanja imovine Cetinjskog manastira i bezbednosti sveštenstva, kao i rasplamsavanja međunacionalnih napetosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.