Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića, stotine građana na ispraćaju 1Foto:Beta/AP/Ljiljana Kovacevic/DS)

Ekshumaciji je prisustvovala Davidova majka Suzana Radanović, članovi grupe „Pravda za Davida“, kao i brojni građani Banjaluke.

Prisutni su za vreme ekshumacije povremeno uzvikivali „Pravda za Davida“, „Ubice, ubice…“, a kroz suze su pevali i pesmu „Klinac iz geta“ koju je kao 16-godišnjak napisao pokojni David Dragičević i koja je postala hima grupe „Pravda za Davida“.

Predstavnik grupe „Pravda za Davida“ Ozren Peduv rekao je da današnji dan nosi „snažnu poruku – da ni mrtvi nemaju mira“.

David će po po drugi put biti sahranjen u gradiću Viner Nojštat (Bečko Novo Mesto) u neposrednoj blizini Beča, gde živi Davidova majka Suzana Radanović.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, ranije je isticao da neće dopustiti da telo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je rekao, zločinačkoj državi.David Dragičević nestao 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je Davidova smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP Republike Srpske.