Foto: Or Savi / EPA

Rama je ocenio da se radi o jasnom proevropskom izboru koji garantuje dalju stabilnost i napredak regiona.

Iz DPS-a je saopšteno da je Aleksandar Andrija Pejović, predsednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije Glavnog odbora DPS-a, učestvovao na Balkanskoj konferenciji Partije evropskih socijalista (PES), čiji je domaćin bila Socijalistička partija Albanije.

-Na sastanku PES-a u Tirani, koji je održan kao nastavak konferencije u Podgorici, razmotrena su pitanja partijske saradnje među strankama u regionu, u PES-u, Evropskom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Razgovarano je i o ulozi civilnog društva i privrednog sektora u pregovorima i procesu integracije u Evropsku uniju“, navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Pejović je istakao da je od izuzetnog značaja da se održi planirana dinamika procesa integracije u regionu i zahvalio je evropskim socijalistima na stalnoj podršci i fokusu koji imaju prema Zapadnom Balkanu, kako kroz direktnu političku saradnju sa sestrinskim partijama, tako i kroz regionalne inicijative.

Posebno je ukazao i na značaj pravilnog i pravovremenog uključivanja privrede i celokupnog civilnog društva u pregovarački process, navodi RTCG.

Rama je naveo da Albanija ima odlične odnose s Crnom Gorom i da je konferencija dokaz toga.