GI “21.maj”: Abazović želi da cenzuriše medije, AEM da reaguje 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Građanska inicjativa “21. maj” osudila je ponovne napade premijera Dritana Abazovića na slobodne medije i ocenila da njegovi nastupi doprinose ugrožavanju sigurnosti medijskih delatnika i daljoj polarizaciji u društvu, navode u saopštenju.

“Svedočimo pogoršavanju slobode medija u Crnoj Gori a tome naročito doprinosi Dritan Abazović kojem su meta mediji koji zahtevaju odgovore na brojna društvena i ekonomska pitanja ili ga argumentrovano kritikuju”, ističu iz GI “21. maj”.

Građanska inicjativa “21. maj” poziva v.d. direktora i Savet Agencije za elektronske medije (AEM) da se, kako su kazali, oglase povodom otvorenog manifestovanja i širenja antidemokratske prakse od strane premijera Abazovića.

“Sve su intenzivniji Abazovićevi pritisci prema Gradskoj televiziji kroz populističke pokušaje da je cenzuriše, ućutka i degradira. Zato Savet AEM ima naročitu odgovornost i obavezu da zaštiti slobodu medija i pruži vidljiviji doprinos jačanju demokratije u Crnoj Gori”, ukazuju u saopštenju.

Savet AEM, smatraju u GI “21. maj”, treba da pruži odlučniji doprinos poštovanju medijskih standarda i da se odupre svim pritiscima, uključujući i one koji dolaze iz Srbije.

“Vlasnik Televizije PINK Željko Mitrović je nagrađivanjem i pojačanom pažnjom i ljubaznošću prema zapošlenima koji krše crnogorske propise pokazao koliko je zabrinut i oštećen odlukama crnogorske AEM”, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.