Putinov propagandista hvali predsednika Hvratske 1foto EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vladimir Solovjev, glavni propagandista ruskog predsednika Vladimira Putina, preneo je u svojoj emisiji izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o ratu u Ukrajini, piše Index.hr.

Po svemu sudeći, Milanović je oduševio Solovjeva izjavom da Amerika preko Ukrajine vodi posrednički rat protiv Rusije.

Koliko god Zapad pokušava da ubedi svet da neće postati jedna od strana u sukobu, svi su odavno shvatili da je rat u punom jeku“, rekao je Solovjev u emisiji na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1, koji možete pogledati ovde.

„Ovo govori Zoran Milanović“, rekao je Solovjev, nakon čega je emitovana izjava Zorana Milanovića o ratu u Rusiji.

„Vašington i NATO preko Ukrajine vode posrednički rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemate krajnji cilj, ako nemate plan, onda to završi kao Avganistan“, rekao je Milanović u saopštenju na ruskoj državnoj televiziji.

„Plan ne može biti uklanjanje Putina. Plan ne mogu biti sankcije. Ovo je glupost. Nećemo ništa postići. Nisu čak ni Miloševića slomili sankcijama. Oni idu iz rata u rat. Šta bismo trebali biti? Američki robovi? “ dodao je hrvatski predsednik.

Putinov propagandista Solovjev je tada Milanovićevu izjavu prokomentarisao rečima: „To pritom ne govori neki poslednji čovek u Evropi, već predsednik Hrvatske”.

U istoj emisiji, Milanovićeve izjave pohvalio je i jedan od gostiju Vladimira Solovjeva, predsednik odbora za odbranu u ruskom parlamentu Andrej Partapolov.

„Dobro je što postoje političari koji počinju da razmišljaju o svom narodu, poput predsednika Hrvatske“, rekao je Kartapolov, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.