U Crnoj Gori zaštitne maske više nisu obavezne, ostaje na snazi preporuka 1Foto: Isaac Quesada

Vlada Crne Gore donela je odluku da se, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ukida obaveza nošenja zaštitnih maski. Aktuelne mere na snazi su narednih 14 dana.

„Ukida se obaveza nošenja zaštitnih maski u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima, objektima u kojima se obavlja trgovina prehrambene robe (marketi, supermarketi, hipermarketi i sl.) uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama, kao i benzinskim pumpama“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Uprkos povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, ostaje snažna preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mjestima gdje se primijeti veće grupisanje ljudi.

„Ova preporuka posebno se odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe. Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera“, zaključuje se, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.