Vučić tvrdi da ga "primoravaju" da prizna Kosovo: Šta su regionalni mediji preneli iz gostovanja predsednika Srbije na TV Pink? 1Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na TV Pink o čemu su pisali i regionalni mediji.

Vučić je izjavio da slede teške nedelje i meseci, jer je cilj međunarodne zajednice da Srbiju primoraju, na jedan ili drugi način, ubacujući je u određeni pravni okvir, da prizna nezavisnost Kosova, na šta, kako je rekao, neće pristati, preneo je crnogorski portal CDM.

“Zato su Albance stavili kao pod sankcije, koje i nisu toliko ozbiljne, a time zapravo ucenjuju Srbiju, jer imamo šta da izgubimo”, rekao je Vučić novinarima nakon što je primio đake sa Kosova.

Komentarišući što će načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarati sa komandantom Kfora o bezbednosti na Kosovu, Vučić je rekao da ne misli da će tema tog razgovora biti bilo šta više od toga, jer i nema o čemu drugom da se govori.

Ukazao je da se Srbija sve vreme suočava ne samo sa dvostrukim standardima, već sa bezobzirno licemernim ponašanjem.

Podgorički portal Analitika prenosi najavu Vučića, u susret parlamentarnim izborima 17. decembra, da će svim srednjoškolcima u Srbiji biti isplaćeno 10.000 dinara.

Vučić: U narednih 10 dana…

„U narednih 10 dana ćemo prebaciti novac jedinicama lokalne samouprave, a koje će isplatiti svakom srednjoškolcu. To će ići preko njihovih roditelja, odnosno preko majki“, rekao je Vučić gostujući u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink.

Dodao je da „smatra da je to posebno važna mera pred praznike“.

Hrvatski portal Index takođe prenosi Vučićev predizborni gest prema srednjoškolcima.

„Za mene je važno da dužnost predsednika republike obavljam u interesu svih građana. Danas smo razgovarali Ana Brnabić, Mali i ja oko nekih dodatnih mera koje se ne odnose na ljude koji glasaju. U narednih 10 dana ćemo kao država prebaciti novac lokalnim samoupravama koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji, preko majke ili oca“, najavio je Vučić.

Hrvatski portal prenosi i obećanje Vučića da će povratnika biti mnogo više nego onih koji odlaze i to „govori da je Srbija sve bolje mesto za život“.

„Da pobede neki drugi, oni za četiri godine ne mogu obići sve što sam ja otvorio ili položio kamene temeljce, oni ne mogu automobilima ili helikopterima da obiđu. Vratili smo život u Srbiju, sigurnost“, nastavio je Vučić.

Vučić tvrdi da ga "primoravaju" da prizna Kosovo: Šta su regionalni mediji preneli iz gostovanja predsednika Srbije na TV Pink? 2
foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Sarajevski Klix prenosi sumorne prognoze Vučića da Srbiji slede teški dani.

„Neće biti lako, ali naše je da se borimo i koliko možemo da čuvamo zemlju na svakom mestu i u svakom trenutku“, istakao je Vučić.

On je izjavio da međunarodna zajednica „želi primorati Srbiju da prizna Kosovo i njegovo članstvo u UN-u“, ali da na to neće pristati.

Vučić naveo da nisu ključna pitanja ni izbori na severu Kosova, ni glasanje na izborima u Srbiji, ni dokumenti, ni tablice, već samo priznanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari