Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Stotine građana – rođaka, prijatelja i kolega, oprostilo se danas od ubijene bugarske novinarke Viktorije Marinove na sahrani u njenom rodnom gradu Ruse, javlja AP, prenosi Tanjug.

Agencija navodi da su ljudi čekali u redu u lokalnoj crkvi Svetog Trojstva kako bi odali počast i položili cveće na kovčeg 30-godišnje novinarke, čije je telo u subotu pronađeno u parku blizu Dunava.

Gradonačelnik Rusea Plamen Stoilov izjavio je da je brutalno ubistvo novinarke bacilo senku na miran grad.

Tužilaštvo u nemačkom gradu Cele saopštilo je ranije danas da je osumnjičeni za ubistvo Marinove priznao da ju je napao, ali je odbacio optužbu da je nameravao da je ubije, kao i da ju je silovao i opljačkao.

Izručenje u roku od 10 dana

Kako prenosi AP, osumnjičeni, identifikovan kao Severin Krašimirov (21), rekao je tužiocima da je bio pod uticajem alkohola i droge kada je u parku ušao u raspravu sa ženom koju nije poznavao, da ju je udario u lice i gurnuo u grmlje, ali je rekao i da nije imao nameru da je ubije.

Nemački tužioci naveli su da će Krašimirov, koji je uhapšen u utorak u Nemačkoj na osnovu evropskog naloga za hapšenje, biti izručen Bugarskoj u roku od 10 dana.

AP navodi da je iza Marinove ostala 7-godišnja kćerka.

Tekst preuyet sa portala Al Jazeera.