Šefik Džaferović: Podela BiH se može samo sanjati 1Šefik Džaferović Foto: BNV

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozdravio je usvajanje Deklaracije Organizacije severnoatlantskog ugovora (NATO) u kojoj su iznete pozitivne i važne poruke kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, piše Oslobođenje.

Pre svega od najveće važnosti je da je najjača vojna alijansa na svetu, koja je svojom intervencijom dala presudan doprinos zaustavljanju agresije na BiH, poručila da snažno podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, što je jasna poruka onima koji još sanjaju o podeli Bosne i Hercegovine, kazao je Džaferović

Dodao je da je važna poruka Deklaracije i jasno određivanje BiH kao aspiranta, odnosno kao države koja teži ka članstvu u NATO-u, čime je NATO savez jasno poručio da priznaje status BiH definisan Programom reformi, kao i sve ranije važeće odluke institucija i Zakon o odbrani kojima je trasiran NATO put BiH, javlja Fena.

„Sve navedeno se naravno ne kosi s činjenicom da je za konačno članstvo u NATO-u potrebno potpisivanje i ratifikacija Severnoatlantskog/Washingtonskog ugovora, kao finalne stepenice na putu NATO integracije“, istakao je član Predsedništva BiH.

Pozdravio je i jasne poruke NATO-a kojima se pozivaju politički lideri da se okrenu konstruktivnim procesima i sprovođenju reformi, jer to je jedini put kojima Bosna i Hercegovina može ići.

Džaferović je pozvao sve u BiH da se suoče s tim činjenicama i okrenu konstruktivnim reformskim procesima i stvaranju stabilnog, sigurnog i prosperitetnog političkog i društvenog ambijenta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Šefik Džaferović: Podela BiH se može samo sanjati”

  1. Zar ne vidiš da srpski entitet neće u Nato,nikad i nikad i okani se toga ili podela BiH

  2. Uopšte mi nije jasno zašto Džaferović hoće i Republiku Srpsku u okviru Bosne kad su ratovali protiv Srba, a i po Dejtonu I verovatno po katastru (75 posto) pripada Srbima odnosno R.Srpskoj, a Srbi neće da žive s njima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.