Tramp rekao da mu je žao bivšeg šefa izbornog štaba Pola Manaforta 1Foto: EPA-EFE/Michael Reynolds

Optužbe nisu povezane sa Manafortovim radom u Trampovoj kampanji niti su u centru istrage specijalnog tužioca Roberta Mulera o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Prema američkom predsedniku suđenje je pokazalo da nije bilo dosluha između Moskve i njegovog okruženja za vreme predsedničke kampanje 2016. godine.

„Sudija i advokat u slučaju Pola Manaforta jasno su rekli celom svetu da nije bilo dosluha sa Rusijom“, rekao je američki predsednik i izrazio žaljenje u Tviter poruci da se „Lov na veštice ipak i dalje nastavlja“.

Tramp je u izjavi novinarima danas rekao da je Pol Manafort prošao kroz vrlo težak period i dodao da je to bio još jedan montiran udarac namenjen da njemu, Trampu, naškodi.

Bivši direktor izborne kampanje američkog predsednika Pol Manafort osuđen je danas na gotovo četiri godine zatvora, nakon što se izjasnio krivim za finansijske malverzacije na prvom suđenju.

Manafort, koji će uskoro imati 70 godina, dobio je kaznu znatno manju od one koju je tužilaštvo zatražilo. Tužioci su zahtevali izmđu 19 i 24 godine zatvora.

Sudija T.S. Elis naglasio je da optužbe uperene protiv Manaforta „Nemaju nikakve veze sa dosluhom sa Rusijom radi uticanja na izbore“, navodi agencija Frans pres.