Zvizdić odustao od kandidature za Predsedništvo BiH 1Foto:Screenshot

Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić, koji je dobio najveći broj nominacija opštinskih organizacija SDA, danas je odustao od kandidature za Predsedništvo BiH, nakon što je predsedništvo Stranke demokratske akcije na današnjoj sednici odlučilo da će kandidata za Predsedništvo BiH birati pojedinačnim glasanjem.

Posle Zvizdićevog povlačenja iz trke, tajnim glasanjem na Konvenciji SDA, 26. maja glasaće se između Safeta Softića, Šefika Džaferovića i Sebije Izetbegović, prenosi klix.ba.

Vrh SDA prihvatio je i zaključak da se oko 400 učesnika Konvencije SDA, na sednici 26. maja,izjasni o tome da li će poverenja dati Šefiku Džaferoviću i Safetu Softiću ili supruzi predsednika SDA Sebiji Izetbegović.

Predlog da se kandidat SDA bira tajnim glasanjem dostavila je Kadrovska komisija SDA.

Zvizdić je ranije rekao da će se povući iz svih procedura ukoliko Predsedništvo stranke ne odredi kandidata, što je, kako je istakao, u skladu sa Pravilnika o radu Kadrovske komisije, prenosi klix.ba.

Ranije je predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić, koji je dobio najveći broj nominacija opštinskih organizacija SDA, izjavio da je potrebno održati jedinstvo u stranci i ne dozvoliti da se stranačke kolege takmiče među sobom.

On je rekao da vrh SDA treba dostaviti Konvenciji stranke samo jedno ime, bez obzira na to čije ono bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.