Novogodišnji paketići uručeni deci na Instututu za onkologiju 1Foto: Beoinfo

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević uručio je novogodišnje paketiće deci sa pedijatrijskog odeljenja Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije zajedno sa glumcima filma „Južni vetar” i direktorom Ustanove kulture „Vuk Karadžić” Svetislavom Goncićem.

Petronijević je rekao da se ova poseta pred novogodišnje praznike realizuje tradicionalno već petu godinu zaredom, gde se pored podele paketića, koje donira kompanija „Festo Srbija” i obilaska odeljenja, druže sa decom.

–Sa decom sa ovog dečjeg onkološkog odeljenja imali smo razne projekte u vidu takmičenja u šahu, igranju video igrica, druženja sa mnogim poznatim ličnostima i sve to u cilju da se olakša njihov boravak ovde – rekao je Petronijević i dodao da su u današnjoj poseti bili mladi glumci Jovana Stojiljković i Miodrag Radonjić.

On je istakao da je Grad Beograd uz pomoć društveno odgovornih kompanija pomogao uređenje ovog odeljenja tako što je renovirao podove i prostorije za dnevni boravak.

–Neformalnim razgovorima dolazimo do saznanja šta je odeljenju potrebno. Danas smo zajedno sa lekarima i ljudima koji svakodnevno brinu o zdravlju i lečenju dece počeli razgovore o mogućem oplemenjivanju i sređivanju terase u jedan prigodan park sa toboganima i klupama – rekao je Petronijević i dodao da bi se na taj način umnogome olakšao život na četvrtom spratu zgrade, gde deca svakodnevno borave.

Petronijević je naglasio da su do sada sve inicijative ostvarene tako da će se Grad potruditi da okupi tim koji će urediti ovaj otvoreni prostor u vidu terase.

Glumica Jovana Stojiljković rekla je da joj je pre svega drago što je dobila poziv za posetu dečjem odeljenju, jer kako kaže, ovo nisu svakodnevne posete i važno je poštovati nečiji red i mir.

– Bolest koju oni imaju i sa kojom se suočavaju je trenutno stanje, put ka izlečenju koji će oni preći i ostvariti svoje životne ciljeve. To je jedino u šta bi trebalo da verujemo kada su oni u pitanju – rekla je Stojiljkovićeva i dodala da je sa decom pričala o radosnim temama i svom poslu koji je njima zanimljiv.

Ona je poručila da su uručeni paketići znak pažnje i jasna poruka njima da na njih mislimo i da ih bodrimo.

Direktor kompanije „Festo Srbija” Ivan Zekavica je takođe sa pristnim gostima uručio deci paketiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari