Obeležena 37. godišnjica smrti nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Branka Pešića 1Branko Pešić bio je gradonačelnik čak 10 godina; Foto: Vikimedija, Stevan Kragujević

Polaganjem venaca i odavanjem počasti danas je obeležena 37. godišnjica smrti nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Branka Pešića (1922-1986).

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da je Pešić za Beograđane jedna od najistaknutijih ličnosti 20. veka, preneo je Beoinfo.

Kazao je da je njegov rad ostavio neizbrisiv trag u glavnom gradu, te podsetio da je nezamislivo nemati most Gazela, hale Pinki i Pionir, „25. maj“.

„Za vreme njegovog mandata izgrađeno je 86.000 stanova, a tu je i podatak da je Beograd tada dobio trećinu stanovnika, što dovoljno govori o tadašnjem razvoju grada“, rekao je on.

Zamenik predsednika opštine Zemun Žarko Dronjak rekao je da je Pešić i kao nekadašnji predsednik te opštine ostavio neizbrisiv trag u njenom razvoju.

„Ovim činom odajemo priznanje Pešiću i to ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti“, rekao je Dronjak.

Vence su položili i predstavnici opštinskog veća Zemuna, SUBNOR-a te opštine, porodica, prijatelji i poštovaoci Pešićevog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.