Radojičić: Beograd predstavio investicione potencijale u Rimu 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik BeogradaZoran Radojičić učestvovao je danas na prezentaciji investicionih potencijala Beograda u Rimu u predstavništvu Konfindustrije, saopštila je gradska uprava.

„Italija je drugi najznačajniji trgovinski partner naše zemlje sa razmenom od 3,35 milijardi evra u 2020. godini. Naša saradnja je u usponu i postoji ogroman potencijal za dalja ulaganja italijanskih investitora u naš grad“, rekao je Radojičić.

Radojičić je rekao da su italijanski privrednici posebno zainteresovani za ulaganja u IT sektor, razvoj dualnog obrazovanja, zaštitu životne sredine i infrastrukturne projekte. Predstavnici Konfindustrije pohvalili su dosadašnju saradnju sa srpskim privrednicima i istakli prepoznatljivost Beograda kao velikog investicionog centra koji se snažno razvija.

„Beograd je danas predstavio velike rezultate koje smo ostvarili u prethodnom periodu i planove za naredni, uključujući metro, izgradnju velikih infrastrukturnih projekata, sanaciju deponije u Vinči, razvoj turizma, izgradnju nekretnina i posebno razvoj agrobiznisa, koji je interesantan našim italijanskim partnerima. Važno je naglasiti da je Grad Beograd održao kontinuitet razvoja koji je započet u prethodnom mandatu, a siguran sam da će tako biti i u narednom periodu“, zaključio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari