Šapić: Ubuduće će sva javno-komunalna preduzeća raditi u večernjim časovima, subotom i nedeljom 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je kasno sinoć radove na asfaltiranju Ulice Marka Čelebonovića na Bežanijskoj kosi i poručio da će se nastojati da se ovakvi i slični radovi obavljaju noću, vikendima i van špiceva radi lakšeg funkcionisanja grada i kvalitetnijeg života građana.

– Želeo sam da upravo večeras pokažemo ono za šta ćemo se potruditi da od sada postane praksa. Ubuduće će sva naša javno-komunalna preduzeća a pre svega „Beograd put”, svi naši izvođači i podizvođači kada god mogu raditi u večernjim časovima, subotom i nedeljom jer ćemo time ubrzati proces završetka javnih radova, naročito presvlačenje ulica asfaltom – rekao je Šapić.

On je dodao da neće moći svi radovi da se obavljaju noću.

– Ali kada god se ukaže prilika biće tako jer se na taj način radi u svim civilizovanim zemljama i tako mora biti i u našoj metropoli, Beogradu. Beograđani moraju da imaju prioritet i učinićemo sve što je potrebno da rasteretimo gužve u saobraćaju pa čak i kad su ovakvi radovi u pitanju. Pokušaćemo i da u jutarnjim i popodnevnim špicevima izbegavamo takve radove kada god to bude bilo moguće i u te svrhe ćemo imati posebnu komisiju u Sekretarijatu za saobraćaj koja će raditi na organizaciji gradilišta kako bi ljudima u tom delu grada gde se radovi obavljaju, olakšali funkcionisanje dok se radovi ne završe. Ovo večeras jeste prva lokacija, sigurno ne i poslednja i to će ubuduće biti i naša praksa – kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari