Sprečeno prinudno iseljenje osamdesetogodišnjakinje u Cvijićevoj (VIDEO) 1Foto: D. Lazić

Dragana Milisavljević (80) danas se u jutarnjim časovima uspešno izborila sa izvršiteljima za pravo na život u uredno plaćenom stanu u Cvijićevoj ulici broj 79, uknjiženom na njeno ime.

Prvi pokušaj ulaska u stan članova kancelarije izvršiteljke Mirjane Dimitrijević je bio neuspešan, zbog grupe aktivista „Krova nad glavom“ koji su blokirali prilaz ulaznim vratima stana.

Sudski postupak je pokrenut protiv Dragane nakon što je overila ugovor i uknjižila stan, od kada veruje da je prodavac falsifikovao dokumente pomoću kojih se predstavio kao vlasnik stana.

Krivac za ovu prevaru, kako navode iz udruženja „Krov nad glavom“, je oslobođen, a državne i privatne ustanove koje su garantovale validnost kupovine stana sležu ramenima.

Godine 2005. je kupljen stan od prodavca koji je dotad živeo u njemu dve godine i zbog nemogućnosti da plati hipoteku koju je otvorio na stan ga prodao.

Milisavljević je preko agencije za nekretnine našla stan, tad su joj ponudili još jedan u istoj ulici, prema njenim rečima lepši stan, ali on nije bio uknjižen što ju je sprečilo da ga kupi.

Draganu tuži “naslednik” prethodne vlasnice koja je preminula 1995. godine u stanu.

“Naslednik” Sanel Gušić poreklom iz Bosne i Hercegovine, prema rečima Dragane nikad nije viđen da je došao do stana, a pre tri godine dobivši vlasništvo nad stanom je podneo zahtev u EPS-u za isključenje struje čime je Dragana ostavljena u mraku.

Prva optužba je podignuta 2009. godine za nestanak stvari prethodne vlasnice, koje, tvrdi Dragana, nije nikad videla u stanu.

Dodaje da smatra da je ta tužba bila pokušaj da se uveća dosije.

Sprečeno prinudno iseljenje osamdesetogodišnjakinje u Cvijićevoj (VIDEO) 2
Foto: D. Lazić

Milisavljević je svoj radni vek provela kao konzervatorka i restauratorka za zidno slikarstvo, jedan od njenih radova je i obnova 150 kvadrata Vaznesenjske crkve u Beogradu.

Upućene žalbe predsedniku i premijerki su prosleđene ministarstvu pravde, odakle je više puta dobila navode iz Službenog glasnika.

Sudski troškovi u iznosu od 350.000 dinara su joj već naplaćeni pre završetka spora.

Protiv javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, je prema rečima udruženja „Krov nad glavom“, u martu ove godine pokrenut krivični postupak, koji je ona negirala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari