Šta kažu građani o fontani na Slaviji? 1Foto: BeoInfo

Iako je dugonajavljivana i dugoočekivana fontana na Slaviji tek proradila, izgleda da kod građana, sudeći prema komentarima na internetu, i nije donela previše oduševljenja, kako su se čelnici Grada sasvim sigurno i nadali prethodnih meseci.

Čini se da bi građani tih 1,8 miliona evra koliko je utrošeno na njeno postavljanje i izgradnju na najprometnijem kružnom toku pametnije iskoristili, pa redovno poslednjih dana ironično pitaju kada će da počne i izgradnja metroa u Beogradu podsećajući da se deca u Srbiji leče putem sms poruka ili da lokalna vlast u Vranju nema para da okreči tamošnju bolnicu. Jedan od prvih komentara je bio, u ironičnom smislu, i da će se fontani „najviše obradovati građani pojedinih delova Beograda koji još nemaju kanalizaciju“.

– Zastrašujuće je da se podižu ovakvi objekti dok se deca leče SMS-om. Koliko je dece moglo da se leči u inostranstvu od ovih para? Koliko Vesiću, koliko Vučiću? Sram vas bilo – stoji u jednom od brojnih komentara na sajtu Danasa ispod vesti o fontani.

Ideja svetleće fontane se mnogima ne dopada, a glavne primedbe su i kako će vozači prolaziti u situacijama kada bude duvao jak vetar, budući da se ista nalazi na samo par metara od kolovoza.

– A koliko sudara će biti, uff – navodi jedan čitalac na fejsbuk strani Danasa.

Takođe ističu i problem sa muzikom i pesmama koje će se preko nje čuti, jednima smetaju samo pesme o Beogradu koje iz nje “izbijaju”, dok bi drugi voleli da iz nje muzicira i klasična muzika po mogućstvu.

 

Ipak, ima i retkih komentara koji njeno postavljanje hvale, ističući da je Beograd sada kao i sve druge metropole, a sporadično se mogu čuti i predlozi da se sa izgradnjom fontana širom Beograda nastavi, na primer na Terazijama ili na Novom Beogradu, kako predlažu sugrađani.

– Beograd u poređenju sa evropskim metropolama ima bedan broj fontana. Meni je žao što su odustali od kaskadne na Terazijskoj terasi. Fontane treba da postoje u bukvalno svakom javnom prostoru – navodi jedan od posetilaca sajta Danasa.

Fontana je izazvala dosta reakcija kod građana Srbije, te je sinoć na vest o generalnoj probi pristigao veliki broj komentara na sajt Danasa, društvenim mrežama, ali i uopšte na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.