Stojčić: Nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A na Novom Beogradu 1Foto: Beoinfo

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić saopštio je danas da Grad Beograd „veoma čvrsto“ stoji iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu.

„Želim da obavestim građane Beograda, a u vezi sa pojedinim navodima koji se pojavljuju na društvenim mrežama i pozivom na svojevrsne proteste na teritoriji opštine Novi Beograd, da Grad Beograd upravo završava rad na izradi Izmena i dopuna Plana generalne regulacije, koji se isključivo bavi javnim namenama, javnim interesom i kvalitetom života u Beogradu“, rekao je Stojičić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, izmenama i dopunama Plana generalne regulacije neće biti omogućena izgradnja na otvorenim i zelenim površinama unutar blokova na Novom Beogradu i dodao da upravo taj plan stavlja „van snage mogućnost izrade Plana detaljne regulacije kojom bi se eventualno omogućila nova izgradnja“.

Naglasio je da se uvodi termin „urbanistička zaštita“ i da samim tim poziv na protest i razlozi zbog kojih se on organizuje predstavljaju „lažno uzbunjivanje građana“.

„Ta urbanistička zaštita podrazumeva apsolutno očuvanje otvorenog prostora svih ranije izgrađenih novobeogradskih blokova, tako da nema reči ni o kakvoj gradnji“, naglasio je Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari